CV-ketel vervangen Rheezerveen Kies voor een duurzaam alternatief en realiseer een besparing tot wel €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Rheezerveen? Grofweg heb je in juni 2021 2 keuzemogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Het is een dilemma waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Per ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Echter na 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Waar doe je dan goed aan? De basis hiervan bestaat uit allerlei invalshoeken: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk budget heb je, wat zijn de eigenschappen van je huis, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Cruciaal: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Hardenberg met het oog op warmtenetten en/of stadsverwarming. Op de site vergelijk je alle veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Ook elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, het warmenet, zonneboilers zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen aangaande de energieconsumptie over een jaar of 15. Middels onze website vind je alle handige informatie. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat kost het, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer een item uit onze FAQ.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Rheezerveen.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Rheezerveen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Rheezerveen [Update juni 2021]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is de beste oplossing? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit best een struikelblok zijn. De gasketel vervangen door warmtepomp in Rheezerveen ligt het meest voor de hand. Je bent “groen” bezig, gunstig qua prijs en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het stappenplan hieronder (of check Alpha Innotec installatie).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die past bij de woning en budget.
 3. Vraag offertes op en ga voor een vakkundige warmtepomp installateur in Rheezerveen. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Loop na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp en eventuele boiler.

Soms ook nodig: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Rheezerveen

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Desalniettemin, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijvoorbeeld Brink + Remeha. Welke past nu bij mijn mijn wensen? Via deze website analyseer jij per alternatief praktische info. Wat is het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en vormt dit om naar hoogwaardige bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Overheidssubsidies
 • Niet voordelig
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Rheezerveen: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €4000 (plaatsing inbegrepen).

 • Besparing van 30% tot 50%
 • Subsidies tot €2.500
 • Geen zelfstandig systeem
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van kleine korrels van houtafval (pellets). Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook andere houtproducten (snippers).

 • Geen schoorsteen nodig
 • Veilig en regelbaar
 • Intensief onderhoud nodig
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een milieuvriendelijke optie en samen met zonnecellen te combineren.

 • Gunstig energieverbruik
 • Gezond binnenklimaat
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Geen geluidsoverlast
 • Energieverbruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet waardoor warm water stroomt. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • 100% groene warmte
 • Veiliger dan aardgas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Rheezerveen? Check dan altijd goed de verschillende kosten. Onze specialisten hebben een schema gebouwd met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever ten opzichte van de traditionele ketel. Niet vergeten: de aanschafprijs is hoog (incl. installatiekosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Overijssel) schommelt tussen de €2050 tot €4800.

Winkelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het type (Bodem/water, Water/water, Lucht/water, Lucht/lucht, Hybride) schommelen de prijzen tussen de €3000 en €16500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Koedijk vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daarna zijn er de kosten van de installateur. Deze aanlegkosten variëren (gemiddeld) tussen de €1200 – €4800. Wil jij beslist een Bodemwarmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een instap hybride warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energieverbruik

Een normale CV gebruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn dan de consequenties? Het verbruik van gas daalt, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De “korting” op de energierekening ligt rond de 30% – 40%. Heel interessant dus.

Overheidsbijdrage

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het betreft een historische Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). In de actuele apparatenlijst bekijk je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Rheezerveen. Vergoedingen schommelen tussen de €1650 en €2100. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Carrier 30RQS-045A kun je aanspraak maken op €3800 en m.b.t. de CTC EcoPart i425 PRO + CTC Ecologic krijg je €4400. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Hardenberg.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten geanalyseerd? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 5 tot 9 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp ga je richting de 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Rheezerveen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? De meeste mensen vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage aanschafprijs, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming. Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij. Lees nu verder over warmtepomp Blankenham.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op basis van onze website vergelijk je een alternatieve cv ketel zonder gas in Rheezerveen. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Eindelijk 0 op de gasmeter. Beschik je over een goede isolatie? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij een huis zonder gas? Kies dan voor producten als pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, zonneboilers. De komende jaren is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een all electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Overijssel.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in de buurt van Rheezerveen.