CV-ketel vervangen Riel Stap over op groenere stroom en bespaar jaarlijks €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Riel? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 alternatieven: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Dit is een probleem waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Rond voorjaar 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat kun je op dit moment het beste doen? Hieraan ten grondslag liggen velerlei componenten: hoe “groen” wil je zijn, welk bedrag wil jij spenderen, wat voor type woning heb je, en hoe is het gesteld met de isolatie? Niet vergeten: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Goirle ten opzichte van warmtenetten en/of stadsverwarming. Op de site vind je de meest gekozen bekende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Maar ook zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens met het oog op de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Via onze website bekijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat zijn de alternatieven van een traditionele ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer direct een van de onderstaande vragen.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Riel.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Riel?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Riel [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat is de beste oplossing? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Riel gebeurt steeds meer. Het is duurzaam, gunstig qua prijs en je hebt jouw investering snel terug. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Auer installatie).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die aansluit bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en kies een erkende warmtepomp installateur in Riel. Let op certificaten en referenties.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Ga na of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is mijn woning geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.

Voor de complexe systemen: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Riel

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Echter, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via merken als Ferroli of natuurlijk Sentry. Wat is aan te raden voor mijn woning? Op cvketel-warmtepomp.nl detecteer jij per soort een korte uitleg. Hoe werkt het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en zet dit om naarbruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Verwarmt en koelt
 • Overheidssubsidies
 • Dure prijzen
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Riel: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3600 inclusief montage.

 • Lager verbruik fossiele brandstoffen
 • Hoge subsidies
 • Beperkte opslag
 • Aanzicht woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op samengeperste korrels van hout. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels werken echter ook met snippers- en/of houtblokken.

 • Zeer sfeervol
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Hoog servicegehalte
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer warmte op lokaal niveau. Het is minder relevant als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een milieuvriendelijke optie en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geen ruimteverlies
 • Weinig onderhoud
 • Geen subsidies mogelijk
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dit is aantrekkelijker. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en bij voorkeur met zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Bronnen boren niet nodig
 • Stroomverbruik
 • Beperkte subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • 100% groene warmte
 • Geen kans op gaslek
 • Geen keuze in aanbieder
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Riel? Let dan op de meerdere type kosten. Onze experts hebben hieronder een opsomming geplaatst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk ten opzichte van de CV-ketel. Niet vergeten: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) is op dit moment tussen de €1300 - €4250.

Kosten van de pomp

De productprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Afhankelijk van het product (Bodem/water, Hybride, Lucht/lucht, Ventilatielucht, Water/water) betaal je tussen de € 1800 en €19000. Ook interessant: CV-Ketel in Kollum vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daarnaast zijn er de kosten van de installateur. De plaatsingskosten schommelen gemiddeld tussen de €1300 – €3100. Ga je voor een bodem-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het monteren van een standaard ventilatielucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Verbruikskosten

Een gasketel werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat betekent dit concreet? Het verbruik van gas daalt, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De “korting” op de energierekening ligt rond de 30% – 40%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Om die reden is er een vorstelijke subsidie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst signaleer jij de actuele subsidievergoeding in Riel. Deze liggen op het moment tussen de €2000 – €4000. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Carrier 30RQS-070A geldt een subsidie van €5400 en ten aanzien van de Ecensy SBW 90 geldt een bedrag van €2800. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Goirle.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen geanalyseerd? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een instapmodel ((MV) lucht-warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem bedraagt ongeveer 6 tot 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Riel?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning. Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet afdoende. In het jaar 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Bleskensgraaf.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op basis van deze pagina lees jij over een alternatieve cv ketel zonder gas in Riel. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Je betaalt niet voor duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je betaalt veel minder voor energie. Wil jij ook leven zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen. Momenteel ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric pomp is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in de buurt van Riel.