CV-ketel vervangen Rietmolen Verlaag jou gasverbruik en realiseer een besparing tot wel €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Rietmolen? We onderscheiden in juni 2021 2 keuzes: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist een meer duurzame oplossing. Dit is een “issue” waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Met ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat heeft te maken met meerdere onderdelen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk bedrag wil jij spenderen, in wat voor huis woon je, en hoe is het gesteld met de isolatie? Belangrijk: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Berkelland betreffende bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op cvketel-warmtepomp.nl analyseer je de meest gekozen praktische alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Anderzijds: infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet, zonneboilers, pelletkachels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens rond onze energieconsumptie in de toekomst. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl bekijk je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik nemen naast een traditionele ketel, wat kost het, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Kies snel een item uit onze FAQ.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Rietmolen.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Rietmolen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Rietmolen [Update juni 2021]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is nu handig? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Rietmolen gebeurt steeds meer. Het is milieuvriendelijk, betaalbaar en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Bosch installatie).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en kies een bekwame warmtepomp installateur in Rietmolen. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Onderzoek of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is onze woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Rietmolen

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Goed om te weten, er zijn nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via onder andere AWB en ook Rendamax. Welke past nu bij mijn mijn woning? Hier ontdek jij per systeem bruikbare informatie. Hoe werkt het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en transformeert dit naar hoogwaardige bruikbare energie voor verwarming en warm water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Lage energierekening
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge installatiekosten
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Rietmolen: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €3200 inclusief montage.

 • Gratis energie
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • CV-ketel blijft nodig
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van korrels van houtzaagsel. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtblokken en snippers.

 • Geen schoorsteen nodig
 • Gemakkelijke brandstof
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een duurzame keuze en goed te combineren met zonnecellen.

 • Flexibel
 • Onderhoudsvrij
 • Geen recht op subsidie
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Een interessante investering dus. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Geen extra units nodig
 • kWh verbruik
 • Geen subsidies

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Geen tussenkomst van gas
 • Monopolistisch systeem
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Rietmolen? Dan moet je rekening houden met meerdere type kosten. Onze deskundigen zijn aan de slag gegaan met een lijst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Van belang: de prijs van het apparaat is hoog (incl. installatiekosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) varieert tussen de €2650 - €4150.

Productprijs

De artikelprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Gebaseerd op het type (Lucht/lucht, Hybride, Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/water) betaal je een bedrag tussen de €2000 en €19500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Kommerzijl vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Vervolgens moet je de installatiekosten niet vergeten. De plaatsingskosten variëren (gemiddeld) tussen de €1500 tot €4500. Wil jij beslist een Bodem/water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het installeren van een instap lucht-lucht warmtepomp kost je stukken minder.

Stroomverbruik

Een CV-ketel draait op gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn de gevolgen? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De uiteindelijke energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidies

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het betreft een historische Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de apparatenlijst vind je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Rietmolen. Dit fluctueert momenteel tussen de €1600 – €3100. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Carrier 30RQS-078B krijg je €6050 en in in het geval van de Ecoforest EcoGeo HP 12-40 bedraagt dit €6200. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Berkelland.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten geanalyseerd? Dan kun je het omslagpunt bepalen. In het geval van een simpel systeem (hybride warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie wordt geschat op 5 tot 9 jaar, bij een grond-water warmtepomp ga je richting de 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Rietmolen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage investering, in een dag aangelegd, werkt prima samen met huidige verwarming. Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Blijham.


De voordelen van gasvrij wonen

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Via deze pagina vind je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Rietmolen. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is beslist geen straf. De gasrekening gaat naar 0. Beschik je over een goede isolatie? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je betaalt veel minder voor energie. Jouw woning zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels. De komende jaren geldt er een mooie subsidieregeling. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een full-electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Gelderland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in Rietmolen.