CV-ketel vervangen Blijham Stap over op groenere stroom en realiseer een besparing tot wel €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Blijham? In feite heb je in juli 2020 2 alternatieven: “weer” een ouderwetse gasketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Je komt in een situatie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Misschien weet je het al: per 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. En vanaf 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Op basis waarvan moet je kiezen? De basis hiervan bestaat uit diverse overwegingen: wat is de gewenste duurzaamheid, wat mag het kosten, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat kun je zeggen over de isolatie? Tip: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Bellingwedde aangaande aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op de site ontdek je een aantal populaire alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Ook elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmenet, biomassaketel, infraroodpanelen zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen omtrent de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Met behulp van deze pagina vind je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat kost het, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Selecteer direct een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Blijham.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Blijham?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Blijham [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat kun je het beste doen? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een serieuze tweestrijd. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Blijham is een absolute aanrader. Het draagt bij aan een schoner milieu, aantrekkelijk geprijsd en je hebt jouw investering snel terug. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Nefit warmtepomp).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die spoort met de woning en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en kies een doorgewinterde warmtepomp installateur in Blijham. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Onderzoek of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Blijham

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Echter, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via merken als Buderus en Rodiac. Welke past nu bij mijn mijn woning? Hier signaleer jij per alternatief bruikbare informatie. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en verandert dit in toepasbare energie voor verwarming en warm water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Relatief weinig onderhoud
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Fikse kostprijs
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor de opwarming van water / verwarming. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Blijham: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. Het kostenplaatje: +/- €4900 (plaatsing inbegrepen).

 • Geen CO2 uitstoot tijdens gebruik
 • Waardestijging van woning
 • Geen zelfstandig systeem
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van speciaal geproduceerde korrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels werken echter ook met houtsnippers of blokken.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Voorraad pellets
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een toekomstgericht product en goed te combineren met zonnecellen.

 • Flexibel
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Geen subsidies mogelijk
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Vanaf 2030 een verplichting. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Geen buitenunit
 • Een hoog verbruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem aangesloten op een warmtebron. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Schoon en veilig
 • Beperkte keuze
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Blijham? Houdt dan goed overzicht over de meerdere type kosten. Onze installateurs hebben hieronder een opsomming geplaatst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger in vergelijking met de CV-ketel. Maar let op: de aanschafprijs is hoog (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Groningen) varieert tussen de €1550 tot €4600.

Aanschafprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het product (Lucht/water, Bodem/water, Water/water, Ventilatielucht, Hybride) schommelen de prijzen tussen de €3800 en €13500. Zoek ook naar CV-Ketel in Tjuchem vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daaropvolgend zijn er de kosten van de installateur. De plaatsingskosten fluctueren doorgaans tussen de €1900 tot €4300. Neig jij naar een grondwater-warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een instap hybride warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Verbruikskosten

De HR-ketel verbruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Waar resulteert dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De netto-energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Tegemoetkoming van het rijk

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een zeer aantrekkelijke ISDE subsidieregeling. Via de uitgegeven apparatenlijst detecteer jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Blijham. De bedragen liggen tussen de €1850 en €2600. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Enerso DBS 05 geldt een subsidie van €2800 en ten aanzien van de Hidros LHA.402.LS geldt een bedrag van €3600. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Bellingwedde.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp ligt rond de minder dan 10 jaar, bij een water-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Blijham?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het heikele punt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet toegestaan. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Lollum.


Een gasvrije woning

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Via deze pagina lees jij over een alternatieve cv ketel zonder gas in Blijham. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gasrekening gaat naar 0. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen. As we speak ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een full-electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Groningen.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in de regio Blijham.