CV-ketel vervangen Rohel Verlaag jou gasverbruik en realiseer een besparing tot wel €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Rohel? Dan heb je in september 2023 eigenlijk 2 alternatieven: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een probleem waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Echter na 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat is dan wijsheid? De basis hiervan bestaat uit velerlei componenten: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel wil je uitgeven, wat voor type woning heb je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Advies: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente De Friese Meren aangaande bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze pagina check je verschillende veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Anderzijds: het warmenet, elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen inzake ons toekomstig energieverbruik. Op onze website lees je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik nemen naast een cv-ketel, wat kost het, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Selecteer direct een item uit onze FAQ.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Rohel.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Rohel?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Rohel [Update september 2023]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat kun je het beste doen? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Rohel gebeurt steeds meer. Het draagt bij aan een schoner milieu, voordelig en het rendement is uitstekend. Hoe kan ik ’t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het stappenplan hieronder (of check Energie EST installatie).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp installaties geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag offertes op en selecteer een bedreven warmtepomp installateur in Rohel. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Loop na of alle werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is ons huis geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Rohel

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Alleen, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Buderus of Sentry. Wat is geschikt voor mijn woning? Op cvketel-warmtepomp.nl signaleer jij per soort bruikbare informatie. Wat is de werkwijze, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en converteert dit naar hoogwaardige bruikbare energie voor verwarming en warm water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge investering
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Rohel: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs schommelt rond de €3300 inclusief aanleggen.

 • Onuitputbare bron
 • Waardestijging van woning
 • Beperkte opslag
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van korrels uit zaagsel en snippers. Zeer geschikt voor kleinere kamers, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met normaal hout en houtsnippers.

 • Eenvoudig te installeren
 • Autonoom systeem
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer warmte op lokaal niveau. Het is onhandig als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een milieuvriendelijke optie en goed te combineren met zonnecellen.

 • Geen last van geluid of geur
 • Eenvoudige montage
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Geen buitenunit
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Collectieve oplossing
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Beperkte keuze
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Rohel? Houdt dan goed overzicht over de vele soorten kosten. Onze specialisten hebben hieronder een opsomming geplaatst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger ten opzichte van de traditionele ketel. Maar let op: de winkelprijzen liggen hoger (en de aansluitkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Friesland) schommelt tussen de €2050 - €5500.

Productprijs

De productprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op het type (Water/water, Lucht/lucht, Lucht/water, Ventilatielucht, Bodem/water) schommelen de prijzen tussen de €3200 en €16500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Kring van Dorth vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Ten tweede komen er installatiekosten bij kijken. De installatieprijzen liggen vaak tussen de €1300 – €3700. Neig jij naar een grond-water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een instap hybride warmtepomp kost je stukken minder.

Stroomkosten

Een gasketel werkt op basis van gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat houdt dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De uiteindelijke energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Daarom is er een gulle subsidieregeling (ISDE). Op de speciale apparatenlijst signaleer jij per systeem (merk & type) de subsidie in Rohel. Dit ligt vaak ergens tussen de €1850 tot €3300. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Carrier 30RQV-017CM geldt een subsidie van €1950 en ten aanzien van de Enerso BW 16 geldt een bedrag van €3400. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente De Friese Meren.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen op een rij gezet? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een eenvoudig systeem (lucht-lucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 5 tot 9 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp is dit al snel een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Rohel?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Het gros van de huizenbezitters zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger dan een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, geen dure installatie / vakman, goed te integreren in bestaande woning. Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Borgsweer.


Een gasvrije woning

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Via cvketel-warmtepomp.nl check je een alternatieve cv ketel zonder gas in Rohel. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je verbruikt geen duur gas. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Meteen van het gas af? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: het warmenet, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel. De komende periode is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een all electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Friesland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in en rondom Rohel.