CV-ketel vervangen Roosteren Stap over op groenere stroom en bespaar jaarlijks €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Roosteren? We onderscheiden in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een kwestie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Rond voorjaar 2030 moeten we volledig van het gas af. Hoe weet jij nu wat goed is? De basis hiervan bestaat uit meerdere overwegingen: wat is de gewenste duurzaamheid, welk bedrag wil jij spenderen, wat voor type woning heb je, en wat zijn de isolatiewaarden? Niet vergeten: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Echt-Susteren aangaande bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier vind je verschillende praktische alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Anderzijds: elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, het warmenet, pelletkachels zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen ten opzichte van het energieverbruik over 10 jaar. Via de vergelijker check je alle praktische details. Welke installaties bestaan er naast een HR-ketel, wat kost het, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer een van de onderwerpen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Roosteren.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Roosteren?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Roosteren [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Heb je al contact met de installateur gehad? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. De gasketel vervangen door warmtepomp in Roosteren ligt het meest voor de hand. Het draagt bij aan een schoner milieu, aantrekkelijk geprijsd en het rendement is uitstekend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het stappenplan hieronder (of check Ferroli installatie).

Advies warmtepomp installeren

 1. Check welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die rijmt met de woning en budget.
 3. Vraag offertes op en kies een handige warmtepomp installateur in Roosteren. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Onderzoek of het systeem werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Claim jouw subsidie

Is onze woning geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Roosteren

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Desalniettemin, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijvoorbeeld Dietrich en RLM. Wat is geschikt voor mijn huis? Hier detecteer jij per product praktische info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en zet dit om naartoepasbare energie voor verwarming en warm water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Energiebesparing
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge tarieven
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Roosteren: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. Het kostenplaatje: +/- €3000 inclusief montage.

 • Lager verbruik fossiele brandstoffen
 • Combineren met vloerverwarming
 • Hoge investering
 • Aanzicht woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van speciaal gemaakte korrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels werken echter ook met houtblokken en snippers.

 • Snel terugverdiend
 • Geen koolmonoxide
 • Aantal modellen
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra warmte op een specifieke plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief en samen met zonnecellen te combineren.

 • Besparen op de energienota
 • Eenvoudig te installeren
 • Geen subsidies mogelijk
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dit is aantrekkelijker. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Geen extra units nodig
 • Stroomverbruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond aangesloten op een warmtebron. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Constante temperatuur
 • Slechts één aanbieder
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Roosteren? Dan moet je rekening houden met ingewikkelde kosten. Onze experts hebben een schema gebouwd met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk wanneer je het afzet tegen de CV-ketel. Van belang: de kostprijs ligt hoger (en vergeet de installatie niet). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Limburg) is op dit moment tussen de €2800 tot €5300.

Kosten van de pomp

De kostprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Op basis van de gekozen installatie (Bodem/water, Lucht/lucht, Water/water, Ventilatielucht, Hybride) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2400 en €20000. Zoek ook naar CV-Ketel in Kruiningen vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Vervolgens krijg te doen met installatiekosten. De kosten van installatie schommelen gemiddeld tussen de €2000 – €3300. Wil jij beslist een aardwarmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het installeren van een basic ventilatiewarmtepomp kost je stukken minder.

Energieverbruik

Een normale CV draait op gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Waar resulteert dat in? Het verbruik van gas daalt, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De besparing op je energienota ligt tussen de 25% en 45%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het betreft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst vind jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Roosteren. Deze liggen op het moment tussen de €1350 en €2100. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Carrier 30RQV-021CX kun je aanspraak maken op €2650 en m.b.t. de Enerso BW 23 EVI krijg je €4400. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Echt-Susteren.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten bekeken? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een instapmodel ((MV) lucht-warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp is om en nabij de 7 jaar, bij een grond-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Roosteren?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV. Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. Met ingang van 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Bornwird.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Via cvketel-warmtepomp.nl lees je over een alternatieve cv ketel zonder gas in Roosteren. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. De gaskosten gaan verdwijnen. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Neem dat de volgende opties in overweging: elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels, het warmenet, biomassaketel. De komende jaren is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Limburg.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs uit Roosteren.