CV-ketel vervangen Rottevalle Stop met gasverbruiken en bespaar jaarlijks €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Rottevalle? In feite heb je in juli 2020 2 mogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Het is een dilemma waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Rond voorjaar 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat is nu een handige keuze? De basis hiervan bestaat uit velerlei aspecten: wat is de gewenste duurzaamheid, welk budget heb je, heb je een nieuw of juist ouder huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Belangrijk: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Smallingerland ten opzichte van plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hier detecteer je alle praktische alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Ook biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken omtrent ons toekomstig energieverbruik. Met behulp van onze website vind je verschillende mogelijkheden. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Klik op een van de thema’s hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Rottevalle.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Rottevalle?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Rottevalle [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan sta je voor een kruispunt. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een enorm dilemma. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Rottevalle is een absolute aanrader. Goed voor het milieu, gunstig qua prijs en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Hautec installatie).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die aansluit bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag prijzen op en selecteer een handige warmtepomp installateur in Rottevalle. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Ga na of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Claim jouw subsidie

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Rottevalle

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Toch, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een CV-ketel van bijvoorbeeld Brötje of natuurlijk Sentry. Wat is geschikt voor mijn persoonlijke situatie? Hieronder analyseer jij per alternatief aanvullende info. Hoe werkt het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en converteert dit naar direct inzetbare energie voor het verwarmen van water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of integreren in een hybride systeem.

 • Energiebesparing
 • Hoge subsidies
 • Hoge installatiekosten
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Rottevalle: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs schommelt rond de €3900 (plaatsing inbegrepen).

 • Lager verbruik fossiele brandstoffen
 • Combineren met vloerverwarming
 • Geen saldering
 • Minder mooi uitzicht

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken speciaal gemaakte korrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels werken echter ook met snippers- en/of houtblokken.

 • Besparing tot 50%
 • Automatisch geregeld
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en samen met zonnecellen te combineren.

 • Voorkomt schimmel
 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Geen subsidieregeling
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Vanaf 2030 een verplichting. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Maakt geen geluid
 • Een hoog verbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen gevuld met warm water. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Geen keuze in aanbieder
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Rottevalle? Dan krijg je te maken met ingewikkelde kosten. Onze installateurs hebben een schema gebouwd zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever ten opzichte van de CV-ketel. Niet vergeten: de aanschafprijs is hoog (en de aansluitkosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Friesland) ligt tussen de €1250 tot €4400.

Winkelprijs

De artikelprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Afhankelijk van het product (Water/water, Hybride, Lucht/lucht, Lucht/water, Bodem/water) betaal je tussen de € 2000 en €16000. Vind alles uit over CV-Ketel in Kwintsheul vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Vervolgens moet je de installatiekosten niet vergeten. De kosten van installatie schommelen gemiddeld tussen de €1000 tot €4400. Heb jij voorkeur voor een grondwater-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale hybride warmtepomp kost je stukken minder.

Stroomverbruik

Een gasketel verbruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn dan de consequenties? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De netto-energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Heel interessant dus.

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een gulle ISDE subsidieregeling. Middels de officiële apparatenlijst bekijk je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Rottevalle. De bedragen liggen tussen de €1600 – €2900. Een rekenvoorbeeld: voor de Carrier 61AF-022 ontvang je €2450 en voor de Enerso DBS 11 ligt dat op €2800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Smallingerland.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen op een rij gezet? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een eenvoudig systeem (hybride warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp is om en nabij de 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp ga je richting de een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Rottevalle?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters realiseren zich te weinig dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, geen dure installatie / vakman, werkt prima samen met huidige verwarming. Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet afdoende. In 2050 is in principe elke woning gasvrij. Lees nu verder over warmtepomp Bourtange.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Via deze website bekijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Rottevalle. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Eindelijk 0 op de gasmeter. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je betaalt veel minder voor energie. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Kies dan voor producten als elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels. Hedendaags krijg je ook nog eens veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een full-electric apparaat gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Friesland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de regio Rottevalle.