CV-ketel vervangen Sappemeer Maak een keuze voor groene energie en bespaar jaarlijks €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Sappemeer? In september 2020 kun je kiezen uit keuzemogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een tweestrijd waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf begin 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat moet je dan kiezen? Dat hangt af van allerlei invalshoeken: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat mag het kosten, heb je een nieuw of juist ouder huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Advies: check ook het beleid van de gemeente Hoogezand-Sappemeer met betrekking tot bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op cvketel-warmtepomp.nl detecteer je alle praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Maar ook pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmenet zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken wat betreft de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Middels deze website vergelijk je alle handige informatie. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, wat zijn de kosten, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer een van de thema’s hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sappemeer.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Sappemeer?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sappemeer [Update september 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat kun je het beste doen? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Sappemeer gebeurt steeds meer. Het is een groene energiebron, lage vanaf-prijzen en het rendement ligt verrassend hoog. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Pico Energy installatie).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die spoort met de woning en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een erkende warmtepomp installateur in Sappemeer. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Inspecteer of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Optioneel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Sappemeer

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Echter, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hr-ketel van leveranciers als Ferroli + Saunier Duval. Wat is geschikt voor mijn wensen? Hier signaleer jij per mogelijkheid praktische info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en vormt dit om naar warmte die je kunt gebruiken waarmee het water wordt verwarmd. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Verwarmt en koelt
 • Overheidssubsidies
 • Niet voordelig
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het genereren van heet water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Sappemeer: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs ligt rond de €4700 met monteren.

 • Tot 60% minder energie
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Lange terugverdientijd
 • Aanzicht woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op speciale korrels (pellets). Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met andere houtproducten (snippers).

 • Gemakkelijke installatie
 • Veilig en regelbaar
 • Voorraad pellets
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra warmte op een specifieke plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een milieuvriendelijke optie en goed te combineren met zonnecellen.

 • Energiezuinig
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Geen subsidies mogelijk
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dit is aantrekkelijker. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gas kan de deur uit
 • Eenvoudige techniek
 • Stroomgebruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding waardoor warm water stroomt. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Schoon en veilig
 • Slechts één aanbieder
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Sappemeer? Dan moet je rekening houden met meerdere type kosten. Onze specialisten hebben een duidelijke lijst samengesteld om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker ten opzichte van de gas-ketel. Belangrijk: de winkelprijzen liggen hoger (en de aansluitkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Groningen) schommelt tussen de €2150 - €4300.

Kosten van de pomp

De aanschafprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op het type (Lucht/water, Hybride, Lucht/lucht, Ventilatielucht, Bodem/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €1600 en €17000. Vind alles uit over CV-Ketel in Leens vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Ten tweede heb je te maken met installatiekosten. De tarieven van installateurs schommelen gemiddeld tussen de €1600 tot €5000. Heb jij voorkeur voor een bodem-warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een eenvoudige ventilatiewarmtepomp kost maximaal 1 dag.

Verbruikskosten

Een gasketel werkt met aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat houdt dat in? Het verbruik van gas daalt, maar de nota voor stroom stijgt. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De energiebesparing onderaan de streep ligt tussen de 25% en 45%. Erg goed voor de portemonnee.

Overheidsbijdrage

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een gulle ISDE-subsidie. Middels de officiële apparatenlijst vind je de actuele subsidievergoeding in Sappemeer. Dit ligt vaak ergens tussen de €1100 tot €3300. De hoogte wisselt: voor de installatie van de CIAT AQUACIAT2 ILD 240V PV krijg je €6050 en in in het geval van de Hautec HCS-PN-15 (88SF015ASDPN1) bedraagt dit €2800. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen bekeken? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatielucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp is om en nabij de 5 tot 9 jaar, bij een grond-water warmtepomp ga je richting de 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Sappemeer?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een nieuwe CV ketel laten installeren? Het gros van de huizenbezitters hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage investering, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Brouwershaven.


De voordelen van gasvrij wonen

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Met behulp van onze website tref jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Sappemeer. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Het dure gas kan de deur uit. Beschik je over een goede isolatie? En heb je zonnepanelen op je dak? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energielasten dalen dan significant. Wil jij ook leven zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: zonneboilers, biomassaketel, het warmenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen. Momenteel heb je de beschikking over een leuke subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een full-electric apparaat is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Groningen.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de regio Sappemeer.