CV-ketel vervangen Sassenheim Kies voor een duurzaam alternatief en verlaag je energienota met €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Sassenheim? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 keuzes: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een geval waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Per ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf januari 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat moet je dan kiezen? De basis hiervan bestaat uit verschillende onderdelen: hoe “groen” wil je zijn, wat is je maximum budget, wat voor type woning heb je, en wat zijn de isolatiewaarden? Niet vergeten: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Teylingen ten aanzien van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze pagina check je verschillende bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken m.b.t. ons toekomstig energieverbruik. Op basis van onze website ontdek je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat zijn de kosten, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies snel een van de thema’s hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sassenheim.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Sassenheim?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sassenheim [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Heb je al contact met de installateur gehad? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. De gasketel vervangen door warmtepomp in Sassenheim is een absolute aanrader. Het is een groene energiebron, lage vanaf-prijzen en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Remeha installatie).

Advies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die aansluit bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk de prijzen en neem een vakbekwame warmtepomp installateur in Sassenheim. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk altijd of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Welke woning is geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

Optioneel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Sassenheim

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Alleen, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een CV-ketel van merken als Daalderop en ook Thermagas. Wat is aan te raden voor mijn huis? Via deze website vergelijk jij per product bruikbare informatie. Wat is het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en vormt dit om naar hoogwaardige bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Gunstig energieverbruik
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Dure prijzen
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Sassenheim: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €4600 inclusief montage.

 • Voordelig warm water
 • Overheidssubsidies
 • Hoge investering
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op korrels uit zaagsel en snippers. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels werken echter ook met houtsnippers of blokken.

 • Besparing tot 50%
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Minimale voorraad hout
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een innovatief systeem in combinatie met zonnepanelen.

 • Besparen op de energienota
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dit is aantrekkelijker. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Maakt geen geluid
 • Erg duur in gebruik
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet aangesloten op een warmtebron. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Zeer efficiënt
 • Veiliger dan aardgas
 • Monopolistisch systeem
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Sassenheim? Check dan altijd goed de vele soorten kosten. Onze experts zijn aan de slag gegaan met een lijst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger tegenover de Gasgestookte ketel. Niet vergeten: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) is op dit moment tussen de €1100 tot €6000.

Kostprijs

De prijs van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het type (Water/water, Bodem/water, Lucht/lucht, Hybride, Ventilatielucht) betaal je een bedrag tussen de €3400 en €17000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Leerdam vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarnaast komen er installatiekosten bij kijken. De plaatsingskosten liggen vaak tussen de €1900 en €4000. Ga je voor een grondwater-warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een basic lucht-lucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomverbruik

Een normale CV werkt met aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat dit betekent? De gasmeter gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De energiebesparing onderaan de streep ligt tussen de 25% en 45%. Heel interessant dus.

Subsidie

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Profiteer snel van deze royale subsidieregeling (ISDE). Op de speciale apparatenlijst tref jij de huidige vergoeding in Sassenheim. Vergoedingen schommelen tussen de €1950 en €4000. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de CIAT AQUACIAT2 IVDC 150V P45 geldt een subsidie van €3550 en ten aanzien van de Hautec HCS-PN-19 (88SF015ASCPN5) geldt een bedrag van €2800. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Teylingen.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen met elkaar verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij goedkopere systemen (ventilatielucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp ligt rond de 10 jaar, bij een aardwarmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Sassenheim?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een actuele HR-ketel laten plaatsen? Het gros van de huizenbezitters hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: aantrekkelijk geprijsd, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV. Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Brucht.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op basis van deze pagina bekijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Sassenheim. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je betaalt niet voor duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je betaalt veel minder voor energie. Wil jij ook leven zonder gas? Kies dan voor producten als het warmenet, biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels. Tegenwoordig is hiervoor veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric apparaat hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Zuid-Holland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in en rondom Sassenheim.