CV-ketel vervangen Scheemda Stop met gasverbruiken en bespaar tot wel €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Scheemda? We onderscheiden in februari 2024 2 keuzes: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een tweestrijd waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Met ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf begin 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat hangt af van diverse aspecten: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel wil je uitgeven, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat kun je zeggen over de isolatie? Tip: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Oldambt m.b.t. plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Via deze website analyseer je de belangrijkste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Evenwel: biomassaketel, infraroodpanelen, het warmenet, pelletkachels, zonneboilers kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken met het oog op onze energieconsumptie in de toekomst. Met behulp van cvketel-warmtepomp.nl check je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat kost het, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Klik op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Scheemda.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Scheemda?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Scheemda [Update februari 2024]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan heb jij veel te kiezen. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een lastig probleem. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Scheemda gebeurt steeds meer. Het draagt bij aan een schoner milieu, aantrekkelijk geprijsd en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je onderstaand stappenplan (en check ook Sundez installatie).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die rijmt met de woning en budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en selecteer een ervaren warmtepomp installateur in Scheemda. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Controleer of het systeem werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

Soms ook nodig: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Scheemda

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Maar er zijn nog meer alternatieven voor een Gasketels van onder andere Baxi of Nefit. Welke past nu bij mijn mijn wensen? Hier check jij per alternatief aanvullende info. Wat houdt het in, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en vormt dit om naar hoogwaardige bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Klaar voor de toekomst
 • Hoge subsidies
 • Hoog geprijsd
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor de opwarming van water / verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Scheemda: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs ligt rond de €3100 met installeren.

 • Lange levensduur
 • Huis wordt meer waard
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Minder mooi uitzicht

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciaal geproduceerde korrels. Zeer geschikt voor kleinere kamers, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook houtsnippers of blokken.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Investering rond de €2.500
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een ‘groen’ alternatief en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Gunstig energieverbruik
 • Gemakkelijk te installeren
 • Helaas geen subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Stroomverbruik
 • Weinig innovatief

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Schoon en veilig
 • Geen keuze in aanbieder
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Scheemda? Check dan altijd goed de vele soorten kosten. Onze experts hebben een schema gebouwd van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger tegenover de traditionele ketel. Cruciaal: de prijs van het apparaat is hoog (en de aansluitkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Groningen) is op dit moment tussen de €2500 tot €5900.

Kostprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/water, Lucht/lucht, Water/water, Ventilatielucht, Bodem/water) schommelen de prijzen tussen de €3800 en €13000. Vind alles uit over CV-Ketel in Lemele vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Vervolgens moet je de installatiekosten niet vergeten. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €2000 en €3400. Ga je voor een Bodemwarmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale ventilatiewarmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Stroomkosten

Een gasketel werkt met aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat betekent dit concreet? De gasmeter gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De netto-energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Tegemoetkoming van het rijk

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Om die reden is er een historische Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst ontdek je per installatie de geldende subsidie in Scheemda. Dit ligt vaak ergens tussen de €1150 – €3900. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Climaveneta AW 0041HT kun je aanspraak maken op €2050 en m.b.t. de Hautec HCS-PN-35/2K (88SC0522SDPN5) krijg je €3000. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Oldambt.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten onderzocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een eenvoudig systeem (ventilatielucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 6 tot 8 jaar, bij een aardwarmtepomp loopt dit al gauw op tot 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Scheemda?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? Huishoudens realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger dan een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, in een dag aangelegd, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Bunde.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Via de info op deze pagina tref je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Scheemda. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Eindelijk 0 op de gasmeter. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Wil jij een huis zonder gas? De keuze is reuze: zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet. Op dit moment heb je de beschikking over een leuke subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een full-electric apparaat gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Groningen.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in en rondom Scheemda.