CV-ketel vervangen Lemele Verlaag jou gasverbruik en verlaag je energienota met €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Lemele? Grofweg heb je in juli 2020 2 opties: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of juist een meer duurzame oplossing. Een probleem waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Per ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf begin 2030 gaat het gas er helemaal af. Hoe weet jij nu wat goed is? Die keuze hangt af van verscheidene randvoorwaarden: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, heb je een nieuw of juist ouder huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Tip: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Ommen met het oog op bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website vergelijk je meerdere erkende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Ook biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen wat betreft ons toekomstig energieverbruik. Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je alle praktische details. Wat zijn de alternatieven van een gas-ketel, wat is de prijs, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Kies snel een van de thema’s hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Lemele.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Lemele?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Lemele [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan sta je voor een kruispunt. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een lastig probleem. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Lemele ligt het meest voor de hand. Het draagt bij aan een schoner milieu, voordelig en het rendement is uitstekend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor onderstaand stappenplan (en check ook Alto refrigeration warmtepomp).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die rijmt met de woning en budget.
 3. Vraag offertes op en kies een vakbekwame warmtepomp installateur in Lemele. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is mijn huis geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Optioneel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Lemele

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Maar er zijn nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijv. Atag + Junkers. Wat sluit aan bij mijn situatie? Via deze website vind jij per systeem praktische info. Hoe werkt het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en zet dit om naarwarmte die je kunt gebruiken voor het verwarmen van water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Klaar voor de toekomst
 • Overheidssubsidies
 • Hoge installatiekosten
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Lemele: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. Het kostenplaatje: +/- €3400 met installeren.

 • Hoog rendement ook in de winter
 • Gemeentelijke subsidie
 • Geen saldering
 • Neemt veel ruimte in

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op samengeperste korrels van hout. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met normaal hout en houtsnippers.

 • Ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig in te stellen
 • Onderhoudscontract
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een toekomstgericht product en goed te combineren met zonnecellen.

 • Voorkomt schimmel
 • Per zone regelbaar
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Een interessante investering dus. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is een betere investering.

 • Gasverbruik naar 0
 • Geen geluidsoverlast
 • Energieverbruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding waardoor warm water stroomt. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Geen keuze in aanbieder
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Lemele? Let dan op de ingewikkelde kosten. Onze experts hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter wanneer je het afzet tegen de gas-ketel. Van belang: de prijs van het apparaat is hoog (en de aansluitkosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Overijssel) ligt tussen de €2900 - €4750.

Aanschafprijs

De kostprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Afhankelijk van het type (Lucht/lucht, Lucht/water, Hybride, Bodem/water, Water/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3400 en €14500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Duiven vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daaropvolgend moet je de installatiekosten niet vergeten. De tarieven van installateurs liggen vaak tussen de €1000 – €4600. Ga je voor een water-water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een eenvoudige hybride warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomkosten

Een CV-ketel draait op gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat houdt dat in? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De besparing op je energienota varieert tussen 35% en 50%. Heel interessant dus.

Subsidie

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Om die reden is er een historische Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst check jij per systeem (merk & type) de subsidie in Lemele. Deze liggen op het moment tussen de €1800 en €2300. Een rekenvoorbeeld: voor de Itho Daalderop WPU-45I-5G ontvang je €2800 en voor de Technibel PHRIE095F ligt dat op €1900. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Ommen.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten met elkaar verrekend? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij dure systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 7 jaar, bij een bodem-warmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Lemele?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? Veel mensen hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: goedkoop, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het heikele punt is dat je niet volledig van het gas los bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Venhuizen.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Aan de hand van deze pagina vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Lemele. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Het dure gas kan de deur uit. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En heb je zonnepanelen op je dak? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Meteen van het gas af? Je hebt volop keuze: pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, het warmenet. De komende periode ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een full-electric pomp mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Overijssel.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de regio Lemele.