CV-ketel vervangen Schelluinen Kies voor een duurzaam alternatief en bezuinig tot €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Schelluinen? In juli 2020 kun je kiezen uit mogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Het is een dilemma waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Met ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Rond voorjaar 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Waar doe je dan goed aan? Dat hangt af van meerdere overwegingen: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel geld wil je eraan kwijt, heb je een nieuw of juist ouder huis, en wat zijn de isolatiewaarden? Belangrijk: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Giessenlanden ten opzichte van warmtenetten en/of stadsverwarming. Hier ontdek je een aantal veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Ook het warmenet, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken omtrent onze energieconsumptie in de toekomst. Op basis van deze pagina lees je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik aanleggen in plaats van een gasgestookte ketel, wat kost het, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Klik op een van de thema’s hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Schelluinen.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Schelluinen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Schelluinen [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan sta je voor een kruispunt. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit best een struikelblok zijn. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Schelluinen is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het draagt bij aan een schoner milieu, gunstig qua prijs en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het stappenplan hieronder (of check TechniQ-Energy installatie).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag offertes op en selecteer een betrouwbare warmtepomp installateur in Schelluinen. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Controleer of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Claim jouw subsidie

Welke woning is geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Schelluinen

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Toch, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van leveranciers als Elco + Radson. Wat sluit aan bij mijn situatie? Hier check jij per mogelijkheid een korte uitleg. Hoe werkt het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en transformeert dit naar direct inzetbare energie voor verwarming en warm water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Versterkt energielabel huis
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Niet voordelig
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het genereren van heet water. Goed te combineren met de CV-ketel in Schelluinen: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €4800 inclusief aanleggen.

 • Uitstekend rendement
 • Waardestijging van woning
 • Geen complete vervanger
 • Zichtbaarheid panelen

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als andere houtproducten (snippers).

 • Gemakkelijke installatie
 • Gemakkelijke brandstof
 • Hoog servicegehalte
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een milieuvriendelijke optie en met zonnepanelen een goede combi.

 • Besparen op de energienota
 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Geen subsidieregeling
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dit is aantrekkelijker. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en bij voorkeur met zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Geen extra units nodig
 • Niet energiezuinig
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond gevuld met warm water. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Veiliger dan aardgas
 • Slechts één aanbieder
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Schelluinen? Check dan altijd goed de ingewikkelde kosten. Onze adviseurs hebben een overzicht gemaakt van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is lucratiever wanneer je het afzet tegen de gas-ketel. Cruciaal: de aanschaftarieven liggen hoog (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) schommelt tussen de €2150 - €5700.

Kosten van de pomp

De aanschafprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het type (Lucht/lucht, Lucht/water, Bodem/water, Hybride, Water/water) schommelen de prijzen tussen de €3200 en €14000. Lees nu verder over CV-Ketel in Lemmer vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarnaast heb je te maken met installatiekosten. Deze aanlegkosten liggen vaak tussen de €1800 – €3000. Heb jij voorkeur voor een bodem-warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een basic ventilatielucht warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energieverbruik

De traditionele gasketel werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn de gevolgen? Jouw gasrekening gaat naar beneden, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De “korting” op de energierekening bedraagt al gauw 40%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Profiteer snel van deze royale subsidieregeling (ISDE). Op de speciale apparatenlijst check jij de huidige vergoeding in Schelluinen. Vergoedingen schommelen tussen de €1800 en €3900. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Climaveneta AW 0061HT/S heb je recht op €2450 en bij de Hautec HCS-PN-38A (88SF0381SDPA1) is dit €2900. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Giessenlanden.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Wanneer je kiest voor een basis model (hybride warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 7 jaar, bij een grondwater-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Schelluinen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? Huishoudens weten niet dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: voordelig, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Let op: houd er rekening mee dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet voldoende. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Bunschoten-Spakenburg.


Op weg naar een huis zonder gas

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Op onze website bekijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Schelluinen. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Je verbruikt geen duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je betaalt veel minder voor energie. Jouw woning zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet. Momenteel ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een full-electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in Schelluinen.