CV-ketel vervangen Schettens Stop met gasverbruiken en bespaar tot wel €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Schettens? Dan heb je in februari 2024 eigenlijk 2 keuzes: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of juist kiezen voor een groenere optie. Een struikelblok waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Echter na 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat is dan wijsheid? Die keuze hangt af van meerdere randvoorwaarden: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel wil je uitgeven, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Advies: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Súdwest-Fryslân ten aanzien van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze pagina analyseer je alle erkende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Echter ook infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen ten aanzien van ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op deze pagina check je verschillende mogelijkheden. Welke installaties bestaan er naast een traditionele ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Selecteer een van de thema’s hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Schettens.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Schettens?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Schettens [Update februari 2024]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat is nu handig? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit best een struikelblok zijn. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Schettens is een absolute aanrader. Je bent “groen” bezig, voordelig en je hebt jouw investering snel terug. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je de volgende instructies (en lees verder over Thermia installatie).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag offertes op en ga voor een geoefende warmtepomp installateur in Schettens. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Ga na of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp met optionele boiler.

In geval van all-electric: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Schettens

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Desalniettemin, er zijn nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via leveranciers als Buderus en ook RLM. Wat past bij mijn mijn situatie? Op deze pagina vergelijk jij per product aanvullende info. Hoe gaat het in z'n werk, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en converteert dit naar hoogwaardige bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Gemeentelijke subsidie
 • Fikse kostprijs
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Schettens: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €5000 (plaatsing inbegrepen).

 • Lagere energierekening
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Hoge investering
 • Niet elk huis is geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels werken echter ook met snippers- en/of houtblokken.

 • Besparing tot 50%
 • Automatische ontsteking
 • Hoog servicegehalte
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is minder relevant als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een duurzame keuze en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Per zone regelbaar
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Warmt snel op
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Stroomgebruik
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding aangesloten op een warmtebron. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Schettens? Let dan op de vele soorten kosten. Onze installateurs hebben een schema gebouwd met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk ten opzichte van de gas-ketel. Belangrijk: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Friesland) schommelt tussen de €2700 tot €5500.

Kostprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op de soorten systemen (Hybride, Lucht/lucht, Water/water, Bodem/water, Lucht/water) liggen de prijzen tussen de €3200 en €19500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Lepelstraat vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daarna komen er installatiekosten bij kijken. Deze aanlegkosten liggen vaak tussen de €1000 – €4700. Heb jij voorkeur voor een grond-water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een standaard hybride warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energieverbruik

Een gasketel gebruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn de gevolgen? Jouw gasrekening gaat naar beneden, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De besparing op je energienota varieert tussen 35% en 50%. Wie wil dat nu niet?

Subsidie

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst detecteer je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Schettens. Dit ligt vaak ergens tussen de €1500 – €3000. Een rekenvoorbeeld: voor de Climaveneta AW-HT /CA-E 0152 ontvang je €4450 en voor de Hautec HCS-PN-45 (88SF0451SCPN3) ligt dat op €3000. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten geanalyseerd? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. In het geval van een simpel systeem (lucht-lucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie wordt geschat op minder dan 10 jaar, 0loopt dit al gauw op tot 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Schettens?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Huishoudens zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: goedkoop, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning. Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Burgerveen.


Op weg naar een huis zonder gas

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op deze website vind je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Schettens. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. De gasrekening gaat naar 0. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. De energielasten dalen dan significant. Jouw woning zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel. De komende periode krijg je ook nog eens veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een all electric pomp mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Friesland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de regio Schettens.