CV-ketel vervangen Schiphol-Rijk Stap over op groenere stroom en bezuinig tot €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Schiphol-Rijk? In juli 2020 kun je kiezen uit alternatieven: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Je komt in een situatie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Goed om te weten: vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. En vanaf 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat is dan wijsheid? Dat hangt af van velerlei overwegingen: hoe “groen” wil je zijn, wat is je maximum budget, heb je een nieuw of juist ouder huis, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Niet vergeten: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Haarlemmermeer met betrekking tot aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze pagina ontdek je meerdere bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken m.b.t. ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Aan de hand van deze pagina check je alle praktische details. Wat zijn de alternatieven van een traditionele ketel, wat kost het, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Druk op een van de onderwerpen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Schiphol-Rijk.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Schiphol-Rijk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Schiphol-Rijk [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan moet je alle innovaties afwegen. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit best een struikelblok zijn. De gasketel vervangen door warmtepomp in Schiphol-Rijk ligt het meest voor de hand. Goed voor het milieu, aantrekkelijk geprijsd en je hebt jouw investering snel terug. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor de volgende instructies (en lees verder over ZBPro installatie).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp installaties geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die rijmt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag meerdere offertes op en selecteer een vakkundige warmtepomp installateur in Schiphol-Rijk. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn woning geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

Soms ook nodig: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Schiphol-Rijk

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Maar er zijn nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van leveranciers als Atag en Junkers. Welke past nu bij mijn mijn woning? Via deze website bekijk jij per product aanvullende info. Wat houdt het in, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en vormt dit om naar toepasbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Energiebesparing
 • Subsidies tot €2.500
 • Niet goedkoop
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Schiphol-Rijk: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De kosten liggen rond €4800 (plaatsing inbegrepen).

 • Onuitputbare bron
 • Waardestijging van woning
 • Beperkte opslag
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken speciaal geproduceerde korrels. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met snippers- en/of houtblokken.

 • Zeer sfeervol
 • Veilig en regelbaar
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief en goed te combineren met zonnecellen.

 • Minder ronddwarrelende stof
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Vanaf 2030 een verplichting. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Warmt snel op
 • Geen geluidsoverlast
 • Energieverbruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding aangesloten op een warmtebron. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Collectieve oplossing
 • Veiliger dan aardgas
 • Monopolistisch systeem
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Schiphol-Rijk? Let dan op de diverse kosten. Onze specialisten hebben een schema gebouwd om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter in vergelijking met de traditionele ketel. Opmerking: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) varieert tussen de €2450 en €5850.

Winkelprijs

De kostprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Afhankelijk van het product (Lucht/water, Water/water, Hybride, Ventilatielucht, Bodem/water) betaal je tussen de € 2800 en €12000. Ook interessant: CV-Ketel in Lichtenvoorde vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Ten tweede komen er installatiekosten bij kijken. De tarieven van installateurs schommelen gemiddeld tussen de €1400 – €3600. Wil jij beslist een grond-water warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een basic ventilatiewarmtepomp kost je stukken minder.

Energiekosten

De traditionele gasketel gebruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn de gevolgen? De gasmeter gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De energiebesparing onderaan de streep ligt tussen de 25% en 45%. Wie wil dat nu niet?

Subsidie

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Daarom is er een royale ISDE-subsidie. Op de apparatenlijst ontdek jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Schiphol-Rijk. Vergoedingen schommelen tussen de €1150 tot €3300. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Climaveneta AWR 0065T DHW2 XE SL kun je aanspraak maken op €2450 en m.b.t. de Hautec HCS-PN-75/2T (88ST1442SDPN5) krijg je €5900. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Haarlemmermeer.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen bekeken? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Wanneer je kiest voor een basis model (hybride warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem bedraagt ongeveer minder dan 10 jaar, bij een grond-warmtepomp ga je richting de 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Schiphol-Rijk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Veel mensen realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: voordelig, eenvoudig te installeren, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. In 2050 is in principe elke woning gasvrij. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Casteren.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Via deze pagina vind jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Schiphol-Rijk. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Eindelijk 0 op de gasmeter. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je betaalt veel minder voor energie. Wil jij een huis zonder gas? Je hebt volop keuze: infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers. Hedendaags is hiervoor veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een volledig elektrisch systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Noord-Holland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de regio Schiphol-Rijk.