CV-ketel vervangen Sibrandabuorren Ga voor een milieubewuste optie en bespaar tot wel €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Sibrandabuorren? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 keuzemogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een tweestrijd waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Met ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. En vanaf 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat is nu een handige keuze? Dat hangt af van allerlei invalshoeken: hoe “groen” wil je zijn, wat mag het kosten, wat zijn de eigenschappen van je huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Advies: check ook het beleid van de gemeente Súdwest-Fryslân met betrekking tot bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op cvketel-warmtepomp.nl analyseer je de belangrijkste populaire alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Evenwel: biomassaketel, pelletkachels, het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid ten aanzien van de energieconsumptie over een jaar of 15. Aan de hand van onze website lees je verschillende mogelijkheden. Wat zijn de alternatieven van een gasgestookte ketel, wat zijn de kosten, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een van de onderstaande vragen.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sibrandabuorren.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Sibrandabuorren?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sibrandabuorren [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Dan sta je voor een kruispunt. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Sibrandabuorren gebeurt steeds meer. Het is duurzaam, voordelig en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook ACM Kalte Klima warmtepompen).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk de prijzen en neem een bedreven warmtepomp installateur in Sibrandabuorren. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Toets of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Claim jouw subsidie

Is ons huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

In geval van all-electric: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Sibrandabuorren

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Desalniettemin, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijvoorbeeld Baxi of natuurlijk Viessmann. Welke past nu bij mijn mijn situatie? Hier vergelijk jij per systeem aanvullende info. Hoe werkt het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en transformeert dit naar hoogwaardige bruikbare energie voor het verwarmen van water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of combineren met een hybride versie.

 • Lage energierekening
 • Overheidssubsidies
 • Prijs is hoog
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het genereren van heet water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Sibrandabuorren: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De uitgaven worden geschat op zo’n €4000 (plaatsing inbegrepen).

 • Besparing van 30% tot 50%
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge investering
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op kleine korrels van houtafval (pellets). Te gebruiken voor één specifieke ruimte, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook normaal hout en houtsnippers.

 • Korte terugverdientijd
 • Makkelijke bediening
 • Onderhoudscontract
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief en goed te combineren met zonnecellen.

 • Gunstig energieverbruik
 • Eenvoudige montage
 • Nog relatief duur
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Een interessante investering dus. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Geen extra units nodig
 • Energieverbruik
 • Ouderwets product

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen gevuld met warm water. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Geen tussenkomst van gas
 • Slechts één aanbieder
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Sibrandabuorren? Dan krijg je te maken met verschillende kosten. Onze experts zijn aan de slag gegaan met een lijst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger in vergelijking met de traditionele ketel. Niet vergeten: de aanschaftarieven liggen hoog (incl. installatiekosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Friesland) is op dit moment tussen de €2950 - €5850.

Kostprijs

De productprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het type (Bodem/water, Ventilatielucht, Hybride, Water/water, Lucht/lucht) betaal je tussen de € 1600 en €12000. Vind alles uit over CV-Ketel in Lisse vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarna zijn er de kosten van de installateur. De installatieprijzen schommelen gemiddeld tussen de €1100 tot €4000. Kies je voor eenBodemwarmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een standaard ventilatiewarmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energiekosten

De traditionele gasketel werkt met aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn dan de consequenties? Het verbruik van gas daalt, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De “korting” op de energierekening ligt rond de 30% – 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidie

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het gevolg is een historische Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de apparatenlijst detecteer jij per installatie de geldende subsidie in Sibrandabuorren. Dit ligt vaak ergens tussen de €1400 en €3600. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Climaveneta BRAN2 0025t kun je aanspraak maken op €1750 en m.b.t. de Heliotherm HP20S25W-M-Web krijg je €3800. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen bekeken? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. In het geval van een simpel systeem (lucht-lucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem is om en nabij de minder dan 10 jaar, bij een grond-warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Sibrandabuorren?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? Het gros van de huizenbezitters weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Belangrijk minpunt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Dalerveen.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Middels deze website vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Sibrandabuorren. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. De gasrekening gaat naar 0. Beschik je over een goede isolatie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je betaalt veel minder voor energie. Wil jij ook leven zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: het warmenet, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels. Momenteel ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een volledig elektrische installatie is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Friesland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in en rondom Sibrandabuorren.