CV-ketel vervangen Siddeburen Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar jaarlijks €450


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Siddeburen? Grofweg heb je in juni 2021 2 keuzes: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een struikelblok waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf begin 2030 moeten we volledig van het gas af. Hoe weet jij nu wat goed is? De basis hiervan bestaat uit verschillende overwegingen: hoe duurzaam moet het zijn, hoeveel wil je uitgeven, wat zijn de eigenschappen van je huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Tip: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Slochteren ten opzichte van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier analyseer je de meeste erkende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Anderzijds: elektrische cv-ketels, het warmenet, pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen t.a.v. de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Via deze pagina bekijk je alle praktische details. Wat kan ik nemen naast een HR-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Klik op een van de thema’s hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Siddeburen.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Siddeburen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Siddeburen [Update juni 2021]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan heb jij veel te kiezen. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Siddeburen is de meest populaire oplossing. Het is milieuvriendelijk, betaalbaar en het rendement ligt verrassend hoog. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Aerfor warmtepompen).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die aansluit bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag offertes op en ga voor een vakkundige warmtepomp installateur in Siddeburen. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Onderzoek of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is ons huis geschikt?

Gevel vloer en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Siddeburen

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Echter, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijvoorbeeld Ferroli + Viessmann. Wat is aan te raden voor mijn huis? Op deze website vergelijk jij per alternatief meer details. Hoe gaat het in z'n werk, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en converteert dit naar direct inzetbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of integreren in een hybride systeem.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Hoge subsidies
 • Fikse kostprijs
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Siddeburen: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €3900 inclusief montage.

 • Gratis energie
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Geen saldering
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciale houtkorrels. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als normaal hout en houtsnippers.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Automatisch geregeld
 • Voorraad pellets
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een duurzame keuze in combinatie met zonnepanelen.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en bij voorkeur met zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Maakt geen geluid
 • Een hoog verbruik
 • Geen subsidies

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond aangesloten op een warmtebron. Het voorziet in heet water in de woningen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Geen tussenkomst van gas
 • Beperkte keuze
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Siddeburen? Houdt dan goed overzicht over de verschillende kosten. Onze specialisten hebben een schema gebouwd zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is lucratiever tegenover de traditionele ketel. Opmerking: de kostprijs ligt hoger (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Groningen) varieert tussen de €1600 en €5650.

Artikelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Gebaseerd op het type (Water/water, Ventilatielucht, Lucht/water, Bodem/water, Hybride) betaal je tussen de € 3900 en €22000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Lith vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarnaast zijn er de kosten van de installateur. De installatieprijzen schommelen gemiddeld tussen de €1100 – €3600. Neig jij naar een grondwater-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een standaard lucht-lucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Energiekosten

Een normale CV gebruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Waar resulteert dat in? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De netto-energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Heel interessant dus.

Subsidie

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Daarom is er een royale Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de apparatenlijst check je de huidige vergoeding in Siddeburen. Deze liggen op het moment tussen de €1250 tot €3100. Een rekenvoorbeeld: voor de Climaveneta BRAN2 0031t ontvang je €1700 en voor de iDM iPump T 3-13 (Sole) ligt dat op €3100. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Slochteren.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten geanalyseerd? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een eenvoudig systeem (lucht-lucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer minder dan 10 jaar, bij een aardwarmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Siddeburen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een actuele HR-ketel laten plaatsen? Veel mensen realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: goedkoop, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning. Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Lees nu verder over warmtepomp Dalmsholte.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Met behulp van deze pagina check je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Siddeburen. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Je verbruikt geen duur gas. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En gebruik je zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Neem dat de volgende opties in overweging: infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel, het warmenet, elektrische cv-ketels. As we speak is hiervoor veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een all electric systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Groningen.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in Siddeburen.