CV-ketel vervangen Sijbrandahuis Stap over op groenere stroom en bespaar tot wel €380


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Sijbrandahuis? In feite heb je in juli 2020 2 keuzes: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een kwestie waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Misschien weet je het al: per 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Rond voorjaar 2030 moeten we volledig van het gas af. Wat is dan wijsheid? Die keuze hangt af van diverse invalshoeken: wat is de gewenste duurzaamheid, welk budget heb je, wat zijn de eigenschappen van je huis, hoe staat het met isolatie? Tip: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Dantumadiel m.b.t. aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op de site vergelijk je verschillende populaire alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens rond ons toekomstig energieverbruik. Op basis van de vergelijker vergelijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke alternatieven zijn er voor een traditionele ketel, wat is de prijs, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Kies snel een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sijbrandahuis.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Sijbrandahuis?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sijbrandahuis [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan moet je alle innovaties afwegen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. De gasketel vervangen door warmtepomp in Sijbrandahuis gebeurt steeds meer. Het is duurzaam, voordelig en de terugverdientijd is prima. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Daarvoor gebruik je het stappenplan hieronder (of check ADG Dynamics warmtepompen).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die spoort met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag prijzen op en neem een betrouwbare warmtepomp installateur in Sijbrandahuis. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Controleer of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Claim jouw subsidie

Welke woning is geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Sijbrandahuis

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Toch, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijvoorbeeld Baxi en Junkers. Wat past bij mijn mijn persoonlijke situatie? Op cvketel-warmtepomp.nl signaleer jij per installatie praktische info. Wat is de werkwijze, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en verandert dit in hoogwaardige bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Klaar voor de toekomst
 • Hoge subsidies
 • Niet goedkoop
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Sijbrandahuis: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs schommelt rond de €4200 met installeren.

 • Voordelig warm water
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Geen complete vervanger
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciaal gemaakte korrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met andere houtproducten (snippers).

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Investering rond de €2.500
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een duurzame keuze en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Onderhoudsvrij
 • Helaas geen subsidie
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Een interessante investering dus. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Bronnen boren niet nodig
 • Stroomvreter
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Geen tussenkomst van gas
 • Geen keuzevrijheid
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Sijbrandahuis? Dan krijg je te maken met meerdere type kosten. Onze installateurs hebben hieronder een opsomming geplaatst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van een warmtepomp is lucratiever tegenover de gas-ketel. Niet vergeten: de winkelprijzen liggen hoger (en de plaatsing is kostbaar). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Friesland) schommelt tussen de €1650 en €4400.

Productkosten

De kosten van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op de soorten systemen (Bodem/water, Hybride, Ventilatielucht, Water/water, Lucht/lucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €1800 en €17000. Zoek ook naar CV-Ketel in Lisserbroek vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Vervolgens zijn er de kosten van de installateur. De installatieprijzen liggen vaak tussen de €1600 en €4200. Wil jij beslist een grond-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het installeren van een instap hybride warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Stroomkosten

Een gasketel werkt op basis van gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Waar resulteert dat in? Het verbruik van gas daalt, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De uiteindelijke energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidie

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Daarom is er een historische subsidie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst signaleer je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Sijbrandahuis. Dit fluctueert momenteel tussen de €1250 – €2600. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Climaveneta BRAN2 0031m geldt een subsidie van €1700 en ten aanzien van de Heliotherm HP28E DX geldt een bedrag van €4600. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Dantumadiel.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een instapmodel (lucht-lucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 6 tot 10 jaar, 0is dit al snel 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Sijbrandahuis?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Veel mensen zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage investering, simpel aan te leggen, werkt prima samen met huidige verwarming. Groot nadeel is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Nu ook online: warmtepomp Dalfsen.


De voordelen van gasvrij wonen

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Via de info op deze pagina lees je over een alternatieve CV ketel zonder gas in Sijbrandahuis. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je verbruikt geen duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Jouw woning zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: infraroodpanelen, het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel. Op dit moment is hiervoor veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een all electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Friesland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in de regio Sijbrandahuis.