CV-ketel vervangen Sint Jansklooster Stop met gasverbruiken en bezuinig tot €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Sint Jansklooster? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzemogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een probleem waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Goed om te weten: vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Echter na 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat is dan wijsheid? De basis hiervan bestaat uit velerlei onderdelen: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel wil je uitgeven, wat zijn de eigenschappen van je huis, hoe staat het met isolatie? Tip: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Steenwijkerland aangaande bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op cvketel-warmtepomp.nl vind je een aantal erkende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Ook infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers, het warmenet, elektrische cv-ketels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens aangaande ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Middels deze website bekijk je meerdere toekomstbestendige opties. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, wat kost het, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Kies een item uit onze FAQ.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sint Jansklooster.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Sint Jansklooster?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sint Jansklooster [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat is nu handig? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Sint Jansklooster is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is milieuvriendelijk, aantrekkelijk geprijsd en je hebt jouw investering snel terug. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Gebruik hiervoor het 7 stappen model ( of bekijk Bosch warmtepompen).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke soorten warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Vraag prijzen op en neem een deskundige warmtepomp installateur in Sint Jansklooster. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Inspecteer of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is onze woning geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.

Voor de complexe systemen: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Sint Jansklooster

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Goed om te weten, er zijn nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijvoorbeeld Baxi en ook Nefit. Wat is aan te raden voor mijn wensen? Op deze pagina vergelijk jij per soort aanvullende info. Hoe werkt het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en vormt dit om naar hoogwaardige bruikbare energie voor het verwarmen van water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Klaar voor de toekomst
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Prijs is hoog
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Sint Jansklooster: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs ligt rond de €4400 (plaatsing inbegrepen).

 • Oneindige bron
 • Combineren met warmtepomp
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van kleine korrels van houtafval (pellets). Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels verbranden daarnaast ook snippers- en/of houtblokken.

 • Eenvoudig te installeren
 • Makkelijke bediening
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra warmte op een specifieke plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een innovatief systeem en met zonnepanelen een goede combi.

 • Besparen op de energienota
 • Overal te plaatsen
 • Geen subsidies mogelijk
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Een interessante investering dus. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en bij voorkeur met zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Geen extra units nodig
 • Stroomvreter
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • 100% groene warmte
 • Veiliger dan aardgas
 • Monopolistisch systeem
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Sint Jansklooster? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze installateurs hebben een overzicht gemaakt van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk in vergelijking met de traditionele ketel. Opmerking: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Overijssel) schommelt tussen de €1400 en €4050.

Productprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/water, Water/water, Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht) betaal je tussen de € 1900 en €15500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Loon vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Vervolgens moet je de installatiekosten niet vergeten. De tarieven van installateurs fluctueren doorgaans tussen de €1600 en €4700. Wil jij beslist een bodem-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een standaard lucht-lucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Energieverbruik

De HR-ketel draait op gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Waar resulteert dat in? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De besparing op je energienota ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Tegemoetkoming van het rijk

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Om die reden is er een historische subsidie (ISDE). Op de apparatenlijst ontdek jij per systeem (merk & type) de subsidie in Sint Jansklooster. Dit fluctueert momenteel tussen de €1850 tot €2000. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Climaveneta BRN2 0031m kun je aanspraak maken op €1850 en m.b.t. de IDM TERRA SW 6; 810330 krijg je €2800. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Steenwijkerland.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. In het geval van een simpel systeem (ventilatielucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie is om en nabij de 7 jaar, bij een bodem-warmtepomp is dit al snel 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Sint Jansklooster?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters hebben niet de kennis dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: aantrekkelijk geprijsd, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming. Het jammere is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet toegestaan. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp de Hoef.


Een gasvrije woning

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Op basis van onze website check jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Sint Jansklooster. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Je verbruikt geen duur gas. Beschik je over een goede isolatie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Meteen van het gas af? De keuze is reuze: het warmenet, biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers. As we speak krijg je ook nog eens veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrische installatie is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Overijssel.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in en rondom Sint Jansklooster.