CV-ketel vervangen Sint Joost Stap over op groenere stroom en bezuinig tot €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Sint Joost? In juli 2020 kun je kiezen uit opties: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist een meer duurzame oplossing. Een tweestrijd waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. En vanaf 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat is nu een handige keuze? Hieraan ten grondslag liggen velerlei invalshoeken: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel geld wil je eraan kwijt, in wat voor huis woon je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Niet vergeten: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Echt-Susteren met betrekking tot plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op de site ontdek je de meeste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Echter ook pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen aangaande het energieverbruik over 10 jaar. Op basis van onze website vergelijk je alle praktische details. Welke alternatieven zijn er voor een gas-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Kies een van de thema’s hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sint Joost.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Sint Joost?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sint Joost [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat is de beste oplossing? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Sint Joost ligt het meest voor de hand. Het is een groene energiebron, voordelig en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Daarvoor gebruik je onderstaand stappenplan (en check ook Bulex warmtepompen).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die aansluit bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk alle tarieven en neem een vakbekwame warmtepomp installateur in Sint Joost. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Ga na of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn woning geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Optioneel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Sint Joost

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Desalniettemin, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via leveranciers als Agpo cv Ketels + Sentry. Wat is aan te raden voor mijn situatie? Op deze website vergelijk jij per soort aanvullende info. Hoe werkt het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en vormt dit om naar toepasbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Constante temperatuur
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge installatiekosten
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van je woning. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Sint Joost: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs schommelt rond de €4000 (incl. monteren).

 • Lagere energierekening
 • Onderhoudsvriendelijk
 • CV-ketel blijft nodig
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken houtkorrels, pellets genaamd. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook houtsnippers of blokken.

 • Gezellige uitstraling
 • Gemakkelijke brandstof
 • Investering rond de €2.500
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is onhandig als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een duurzame keuze en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Voorkomt schimmel
 • Per zone regelbaar
 • Geen subsidies mogelijk
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Bronnen boren niet nodig
 • Stroomvreter
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem waardoor warm water stroomt. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Collectieve oplossing
 • Veiliger dan aardgas
 • Geen keuzevrijheid
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Sint Joost? Dan moet je rekening houden met verschillende kosten. Onze adviseurs hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker tegenover de gas-ketel. Opmerking: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Limburg) schommelt tussen de €2550 - €5000.

Productkosten

De prijs van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Gebaseerd op de soorten systemen (Hybride, Bodem/water, Lucht/water, Water/water, Lucht/lucht) liggen de prijzen tussen de €3300 en €21000. Zoek ook naar CV-Ketel in Loosbroek vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daarna moet je de installatiekosten niet vergeten. De tarieven van installateurs variëren (gemiddeld) tussen de €1500 tot €4800. Neig jij naar een water-water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een normale (MV) lucht-warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energiekosten

Een normale CV verbruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat houdt dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Overheidsbijdrage

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Om die reden is er een zeer aantrekkelijke ISDE subsidieregeling. Via de uitgegeven apparatenlijst check je de huidige vergoeding in Sint Joost. Deze liggen op het moment tussen de €1550 en €3100. Een rekenvoorbeeld: voor de Climaveneta BRN2 0041m ontvang je €2150 en voor de IDM TERRA SW 8; 810332 ligt dat op €2800. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Echt-Susteren.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen bekeken? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een eenvoudig systeem (ventilatiewarmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer minder dan 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Sint Joost?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, geen dure installatie / vakman, werkt prima samen met huidige verwarming. Het jammere is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp De Kiel.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Aan de hand van deze website vergelijk jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Sint Joost. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gasrekening gaat naar 0. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En gebruik je zonnepanelen? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Jouw woning zonder gas? Je hebt volop keuze: zonneboilers, het warmenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen. De komende jaren krijg je ook nog eens veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een full-electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Limburg.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs uit Sint Joost.