CV-ketel vervangen Sittard Kies voor een duurzaam alternatief en bezuinig tot €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Sittard? We onderscheiden in juli 2020 2 alternatieven: “weer” een ouderwetse gasketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een probleem waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Per ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Rond voorjaar 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat is nu een handige keuze? Die keuze hangt af van diverse invalshoeken: wat is de gewenste duurzaamheid, wat mag het kosten, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Advies: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Sittard-Geleen omtrent aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op de site bekijk je een aantal populaire alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Anderzijds: zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid ten opzichte van ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Via cvketel-warmtepomp.nl check je verschillende mogelijkheden. Wat kan ik aanleggen in plaats van een traditionele ketel, wat kost het, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Druk op een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sittard.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Sittard?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sittard [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat kun je het beste doen? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Sittard gebeurt steeds meer. Je bent “groen” bezig, lage vanaf-prijzen en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het stappenplan hieronder (of check ECOTEQ warmtepompen).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die past bij de woning en budget.
 3. Vraag prijzen op en neem een geoefende warmtepomp installateur in Sittard. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Bekijk altijd of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Claim jouw subsidie

Is onze woning geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Optioneel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Sittard

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Alleen, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijv. Brötje + Nefit. Welke past nu bij mijn mijn huis? Op deze pagina vergelijk jij per optie aanvullende info. Hoe werkt het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en zet dit om naardirect inzetbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Verwarmt en koelt
 • Overheidssubsidies
 • Niet voordelig
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van je woning. Dit werkt samen met de CV-ketel in Sittard: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs schommelt rond de €4000 met installeren.

 • Lange levensduur
 • Weinig onderhoud
 • Hoge investering
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op unieke pelletkorrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtsnippers of blokken.

 • Zeer sfeervol
 • Makkelijke bediening
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is minder relevant als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een innovatief systeem en samen met zonnecellen te combineren.

 • Lucht droogt niet uit
 • Onderhoudsvrij
 • Geen subsidies mogelijk
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Geen buitenunit
 • Een hoog verbruik
 • Beperkte subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Constante temperatuur
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Sittard? Dan krijg je te maken met meerdere type kosten. Onze experts hebben een overzicht gemaakt met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is beter wanneer je het afzet tegen de gas-ketel. Opmerking: de kostprijs ligt hoger (en de aansluitkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Limburg) varieert tussen de €1200 tot €5800.

Productprijs

De kosten van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het type (Lucht/water, Water/water, Hybride, Bodem/water, Ventilatielucht) betaal je tussen de € 1600 en €12000. Vind alles uit over CV-Ketel in Lutjewinkel vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Verder moet je de installatiekosten niet vergeten. De installatieprijzen schommelen gemiddeld tussen de €1200 – €3500. Kies je voor eenbodem-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een standaard ventilatielucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Energiekosten

De HR-ketel verbruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Waar resulteert dat in? Het verbruik van gas daalt, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De uiteindelijke energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Wie wil dat nu niet?

ISDE regeling

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Om die reden is er een vorstelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de apparatenlijst vind je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Sittard. Vergoedingen schommelen tussen de €1800 – €3700. Een rekenvoorbeeld: voor de Climaveneta i-KIR-MTD 0091t ontvang je €3600 en voor de Mastertherm 60Z ligt dat op €4100. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Sittard-Geleen.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten bekeken? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een instapmodel (ventilatiewarmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 6 tot 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Sittard?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage investering, geen dure installatie / vakman, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. Vanaf 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp De Schiphorst.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Via deze pagina check je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Sittard. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Je betaalt niet voor duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij ook leven zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmenet. Momenteel is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrisch systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Limburg.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in en rondom Sittard.