CV-ketel vervangen Spierdijk Stop met gasverbruiken en bespaar jaarlijks €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Spierdijk? In feite heb je in juli 2020 2 keuzes: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist een meer duurzame oplossing. Een tweestrijd waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Per ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Rond voorjaar 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat is nu een handige keuze? Hieraan ten grondslag liggen allerlei randvoorwaarden: hoe “groen” wil je zijn, wat is je maximum budget, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat zijn de isolatiewaarden? Advies: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Koggenland m.b.t. warmtenetten en/of stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl signaleer je de belangrijkste populaire alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Anderzijds: het warmenet, pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen met het oog op de energieconsumptie over een jaar of 15. Via deze pagina ontdek je alle praktische details. Wat zijn de alternatieven van een traditionele ketel, wat zijn de kosten, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Klik op een van de onderstaande vragen.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Spierdijk.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Spierdijk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Spierdijk [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat is nu handig? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Spierdijk is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is duurzaam, betaalbaar en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Mitsubishi Electric warmtepompen).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die spoort met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag meerdere offertes op en kies een handige warmtepomp installateur in Spierdijk. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Ga na of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is onze woning geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Spierdijk

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Echter, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasketels van onder andere Bosch of natuurlijk Sentry. Wat sluit aan bij mijn woning? Hier vind jij per soort bruikbare informatie. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en vormt dit om naar direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Versterkt energielabel huis
 • Overheidssubsidies
 • Hoge installatiekosten
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Spierdijk: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €3400 inclusief montage.

 • Ook in de winter prima rendement
 • Hoge subsidies
 • Hoge investering
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciaal gemaakte korrels. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels werken ook op andere houtproducten (snippers).

 • Eenvoudig te installeren
 • Makkelijk in gebruik
 • Veel onderhoud
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer warmte op lokaal niveau. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief en goed te combineren met zonnecellen.

 • Gunstig energieverbruik
 • Onderhoudsvrij
 • Helaas geen subsidie
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Vanaf 2030 een verplichting. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Geen extra units nodig
 • Erg duur in gebruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond waardoor warm water stroomt. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Veiliger dan aardgas
 • Beperkte keuze
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Spierdijk? Let dan op de meerdere type kosten. Onze specialisten hebben hieronder een opsomming geplaatst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger in vergelijking met de traditionele ketel. Maar let op: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) fluctueert tussen de €1800 tot €4400.

Aanschafprijs

De kostprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het product (Hybride, Bodem/water, Water/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht) schommelen de prijzen tussen de €2000 en €20500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Markelo vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Vervolgens komen er installatiekosten bij kijken. De installatieprijzen komen regelmatig uit tussen de €1300 – €3200. Neig jij naar een bodem-warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een instap lucht-lucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Stroomkosten

Een normale CV werkt met aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat betekent dit concreet? De gasmeter gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De “korting” op de energierekening ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Tegemoetkoming van het rijk

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Profiteer snel van deze vorstelijke subsidie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst bekijk je de actuele subsidievergoeding in Spierdijk. Dit fluctueert momenteel tussen de €1250 tot €3900. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Climaveneta NECS-Q /B 0262 geldt een subsidie van €6100 en ten aanzien van de Nilan Geo 6 geldt een bedrag van €2800. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Koggenland.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen onderzocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp ga je richting de 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Spierdijk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, gemakkelijk te plaatsen, goed te integreren in bestaande woning. Belangrijk minpunt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet afdoende. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Deurningen.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Middels deze pagina vergelijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Spierdijk. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gaskosten gaan verdwijnen. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Je hebt volop keuze: pelletkachels, het warmenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel. Momenteel krijg je ook nog eens veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrische installatie is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Noord-Holland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in en rondom Spierdijk.