CV-ketel vervangen Starnmeer Kies voor een duurzaam alternatief en realiseer een besparing tot wel €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Starnmeer? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 keuzemogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist kiezen voor een groenere optie. Je komt in een situatie waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf begin 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Op basis waarvan moet je kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere randvoorwaarden: wat is de gewenste duurzaamheid, wat is je maximum budget, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en hoe is het gesteld met de isolatie? Niet vergeten: check ook het beleid van de gemeente Graft-De Rijp met het oog op plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op deze website analyseer je alle erkende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Anderzijds: het warmenet, zonneboilers, biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid ten opzichte van onze energieconsumptie in de toekomst. Op deze pagina check je verschillende mogelijkheden. Wat kan ik aanleggen in plaats van een traditionele ketel, wat kost het, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies snel een van de onderstaande vragen.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Starnmeer.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Starnmeer?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Starnmeer [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan sta je voor een kruispunt. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit een tweestrijd opleveren. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Starnmeer is een absolute aanrader. Het draagt bij aan een schoner milieu, betaalbaar en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Rotex warmtepompen).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke warmtepomp installaties geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en selecteer een vakbekwame warmtepomp installateur in Starnmeer. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk kritisch of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Welke woning is geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.

Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Starnmeer

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Maar je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van onder andere Ferroli of natuurlijk Rendamax. Welke past nu bij mijn mijn wensen? Via deze website check jij per installatie praktische info. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en converteert dit naar warmte die je kunt gebruiken t.b.v. heet water en verwarming. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Verwarmt en koelt
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Hoge installatiekosten
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Starnmeer: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. Het kostenplaatje: +/- €3200 met monteren.

 • Voordelig warm water
 • Huis wordt meer waard
 • Hoge investering
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op houtkorrels, pellets genaamd. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met andere houtproducten (snippers).

 • CO2-neutraal stoken
 • Autonoom systeem
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een milieuvriendelijke optie en samen met zonnecellen te combineren.

 • Flexibel
 • Lange levensduur
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Vanaf 2030 een verplichting. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • kWh verbruik
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Zeer efficiënt
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Geen keuzevrijheid
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Starnmeer? Let dan op de ingewikkelde kosten. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met een lijst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is lucratiever in vergelijking met de CV-ketel. Cruciaal: de prijs van het apparaat is hoog (incl. installatiekosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) is op dit moment tussen de €1150 tot €5250.

Winkelprijs

De productprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op het type (Ventilatielucht, Lucht/water, Bodem/water, Hybride, Lucht/lucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2600 en €22000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Meedhuizen vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Vervolgens heb je te maken met installatiekosten. De tarieven van installateurs fluctueren doorgaans tussen de €1600 – €4300. Kies je voor eenwater-water warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een basic hybride warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energiekosten

Een gasketel gebruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn de gevolgen? Het verbruik van gas daalt, maar de stroomrekening zal toenemen. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De netto-energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidie

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Daarom is er een vorstelijke ISDE subsidieregeling. Via de uitgegeven apparatenlijst bekijk je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Starnmeer. Dit ligt vaak ergens tussen de €1400 en €3600. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Climaveneta NX-N /LN-CA 0182P geldt een subsidie van €4850 en ten aanzien van de Pico Energy NDB S14EuC geldt een bedrag van €3300. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Graft-De Rijp.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten met elkaar verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. In het geval van een simpel systeem (lucht-lucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie ligt rond de 7 jaar, bij een grond-water warmtepomp is dit al snel 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Starnmeer?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Huishoudens realiseren zich te weinig dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, geen ingewikkelde installatie, werkt prima samen met huidige verwarming. Belangrijk minpunt is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is straks niet genoeg. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Lees nu verder over warmtepomp Diphoorn.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Met behulp van deze website vind jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Starnmeer. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Je verbruikt geen duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Meteen van het gas af? Dan zijn er verschillende opties: biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet. As we speak heb je de beschikking over een leuke subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een volledig elektrische installatie is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Noord-Holland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in de buurt van Starnmeer.