CV-ketel vervangen Stompetoren Maak een keuze voor groene energie en bespaar jaarlijks €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Stompetoren? We onderscheiden in augustus 2020 2 mogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist een meer duurzame oplossing. Een kwestie waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Per ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat is dan wijsheid? Hieraan ten grondslag liggen verschillende overwegingen: hoe duurzaam moet het zijn, welk budget heb je, heb je een nieuw of juist ouder huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Niet vergeten: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Schermer wat betreft aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Via deze website detecteer je alle veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Ook pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmenet, zonneboilers zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken t.a.v. ons toekomstig energieverbruik. Met behulp van deze website lees je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke installaties bestaan er naast een gas-ketel, wat is de prijs, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies een van de onderstaande vragen.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Stompetoren.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Stompetoren?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Stompetoren [Update augustus 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat kun je het beste doen? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Stompetoren is de meest populaire oplossing. Het is een groene energiebron, aantrekkelijk geprijsd en het rendement is uitstekend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Waterkotte warmtepompen).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die spoort met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag prijzen op en neem een doorgewinterde warmtepomp installateur in Stompetoren. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Controleer of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is onze woning geschikt?

Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.

Optioneel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Stompetoren

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Goed om te weten, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijv. Coopra + Geveke. Wat is geschikt voor mijn wensen? Op deze pagina analyseer jij per mogelijkheid meer details. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en zet dit om naarbruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Minder Co2 uitstoot
 • Hoge subsidies
 • Hoge installatiekosten
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van je woning. Goed te combineren met de CV-ketel in Stompetoren: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs schommelt rond de €4000 (incl. monteren).

 • Goedkoop heet water
 • Hoge subsidies
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciale korrels (pellets). Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtblokken en snippers.

 • Korte terugverdientijd
 • Veilig en regelbaar
 • Veel onderhoud
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een ‘groen’ alternatief en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Onderhoudsvrij
 • Nog relatief duur
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dat is veiliger. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en bij voorkeur met zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Gebruik veel energie
 • Beperkte subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet waardoor warm water stroomt. Het voorziet in heet water in de woningen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Constante temperatuur
 • Geen keuze in aanbieder
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Stompetoren? Houdt dan goed overzicht over de diverse kosten. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met een lijst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen de gas-ketel. Opmerking: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) is op dit moment tussen de €1400 en €5400.

Productprijs

De productprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op het type (Ventilatielucht, Bodem/water, Hybride, Lucht/water, Lucht/lucht) schommelen de prijzen tussen de €3500 en €17000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Middelburg vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daaropvolgend moet je de installatiekosten niet vergeten. De plaatsingskosten variëren (gemiddeld) tussen de €1600 tot €3400. Heb jij voorkeur voor een grond-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een standaard hybride warmtepomp kost je stukken minder.

Energieverbruik

De traditionele gasketel werkt met aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat betekent dit concreet? Jouw gasrekening gaat naar beneden, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De netto-energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidies

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Profiteer snel van deze vorstelijke subsidie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst vind je per systeem (merk & type) de subsidie in Stompetoren. Deze liggen op het moment tussen de €2000 en €3000. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de CLINT CHA/IK/A/WP 152 kun je aanspraak maken op €5800 en m.b.t. de Stiebel-Eltron WPC 04 (232926) krijg je €2800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Schermer.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten onderzocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem bedraagt ongeveer 6 tot 10 jaar, 0moet je denken aan 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Stompetoren?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Veel mensen vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage investering, simpel aan te leggen, goed te integreren in bestaande woning. Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet toegestaan. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Dreischor.


Een gasvrije woning

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op onze website lees je over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Stompetoren. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. De gaskosten gaan verdwijnen. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Je hebt volop keuze: biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet. Momenteel is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een volledig elektrisch systeem is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Noord-Holland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs uit Stompetoren.