CV-ketel vervangen Terband Stop met gasverbruiken en bezuinig tot €380


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Terband? We onderscheiden in juli 2020 2 keuzes: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een struikelblok waar veel Nederlanders mee worstelen. Goed om te weten: vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Rond voorjaar 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat is nu een handige keuze? Dat hangt af van allerlei overwegingen: hoe duurzaam moet het zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en hoe is het gesteld met de isolatie? Belangrijk: check ook het beleid van de gemeente Heerenveen aangaande plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hieronder ontdek je de meeste populaire alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Anderzijds: biomassaketel, infraroodpanelen, het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken ten opzichte van ons toekomstig energieverbruik. Via onze website bekijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Druk op een item uit onze FAQ.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Terband.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Terband?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Terband [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat is de beste oplossing? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Terband is de meest populaire oplossing. Je bent “groen” bezig, aantrekkelijk geprijsd en het rendement is uitstekend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Austria Email).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die aansluit bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en neem een deskundige warmtepomp installateur in Terband. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Controleer of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is mijn huis geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.

Optioneel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Terband

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Echter, er zijn nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via onder andere AWB en ook Geveke. Wat sluit aan bij mijn situatie? Hier analyseer jij per mogelijkheid aanvullende info. Wat houdt het in, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en verandert dit in warmte die je kunt gebruiken voor de centrale verwarming en heet water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of integreren in een hybride systeem.

 • Gunstig energieverbruik
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoog geprijsd
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Terband: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €4100 inclusief montage.

 • Goedkoop heet water
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Dure systemen
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels (zogenoemde pellets). Zeer geschikt voor kleinere kamers, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtsnippers of blokken.

 • Programmeerbaar
 • Makkelijk in gebruik
 • Intensief onderhoud nodig
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een toekomstgericht product en goed te combineren met zonnecellen.

 • Geen ruimteverlies
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Geen subsidieregeling
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Bronnen boren niet nodig
 • Stroomvreter
 • Niet toekomstbestendig

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Zeer efficiënt
 • Schoon en veilig
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Terband? Let dan op de vele soorten kosten. Onze specialisten hebben hieronder een opsomming geplaatst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever in vergelijking met de traditionele ketel. Cruciaal: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Friesland) ligt tussen de €2400 - €4350.

Winkelprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op de soorten systemen (Water/water, Hybride, Lucht/water, Ventilatielucht, Bodem/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3100 en €16500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Moorveld vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Verder krijg te doen met installatiekosten. De kosten van installatie variëren (gemiddeld) tussen de €1200 tot €4000. Neig jij naar een grond-water warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het plaatsen van een normale ventilatielucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energiekosten

Een gasketel gebruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn dan de consequenties? Het verbruik van gas daalt, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De energiebesparing onderaan de streep varieert tussen 35% en 50%. Heel interessant dus.

Subsidie

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een vorstelijke ISDE subsidieregeling. Op de apparatenlijst check jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Terband. Deze liggen op het moment tussen de €1050 – €2500. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Clivet WSAN-XEE 82 ST krijg je €2950 en in in het geval van de Stiebel-Eltron WPF 40 (233006) bedraagt dit €6100. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Heerenveen.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 5 tot 9 jaar, 0ga je richting de 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Terband?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? Nederlanders realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: voordelig, eenvoudig te installeren, en werkt samen met je huidige CV. Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet toegestaan. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Edam.


Op weg naar een huis zonder gas

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Middels deze pagina vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Terband. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Het dure gas kan de deur uit. Beschik je over een goede isolatie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij ook leven zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet, zonneboilers, biomassaketel. Op dit moment ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrische installatie is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Friesland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs uit Terband.