CV-ketel vervangen Terschuur Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar tot wel €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Terschuur? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzes: “weer” een ouderwetse gasketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Het is een dilemma waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Per ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Echter na 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Waar doe je dan goed aan? Hieraan ten grondslag liggen verschillende componenten: hoe duurzaam moet het zijn, welk bedrag wil jij spenderen, in wat voor huis woon je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Cruciaal: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Barneveld wat betreft warmtenetten en/of stadsverwarming. Hieronder vind je de belangrijkste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Echter ook pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen omtrent onze energieconsumptie in de toekomst. Op basis van deze website vergelijk je alle praktische details. Welke installaties bestaan er naast een traditionele ketel, wat is de prijs, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer direct een van de onderstaande vragen.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Terschuur.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Terschuur?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Terschuur [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Heb je al contact met de installateur gehad? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Terschuur is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Je bent “groen” bezig, lage vanaf-prijzen en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het stappenplan hieronder (of check Cooper&Hunter).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die matcht bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag offertes op en selecteer een ervaren warmtepomp installateur in Terschuur. Let op certificaten en referenties.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Check of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een boiler en warmtepomp.

Optioneel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Terschuur

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Echter, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijvoorbeeld AWB of Radson. Wat past bij mijn mijn woning? Op deze pagina signaleer jij per type praktische info. Wat is het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en transformeert dit naar direct inzetbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of combineren met een hybride versie.

 • Lage energierekening
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Fikse kostprijs
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van water. Goed te combineren met de CV-ketel in Terschuur: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. Het kostenplaatje: +/- €3700 (plaatsing inbegrepen).

 • Hoog rendement ook in de winter
 • Eenvoudig te plaatsen
 • CV-ketel blijft nodig
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook houtsnippers of blokken.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Eenvoudig in te stellen
 • Investering rond de €2.500
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra warmte op een specifieke plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een toekomstgericht product en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Geen last van geluid of geur
 • Weinig onderhoud
 • Geen subsidieregeling
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dat is veiliger. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Geen buitenunit
 • Stroomverbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk waardoor warm water stroomt. Het warme water kan onze huizen verwarmen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Veiliger dan aardgas
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Terschuur? Houdt dan goed overzicht over de verschillende kosten. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met een lijst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Niet vergeten: de aanschafprijs is hoog (incl. installatiekosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Gelderland) varieert tussen de €2800 tot €4750.

Kostprijs

De artikelprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Afhankelijk van het product (Ventilatielucht, Lucht/lucht, Lucht/water, Bodem/water, Hybride) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2300 en €15000. Vind alles uit over CV-Ketel in Naarden vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daaropvolgend krijg te doen met installatiekosten. De plaatsingskosten fluctueren doorgaans tussen de €1300 en €4300. Neig jij naar een grond-water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het installeren van een normale lucht-lucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomkosten

Een gasketel verbruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat houdt dat in? De gasmeter gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Overheidsbijdrage

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Om die reden is er een vorstelijke ISDE subsidieregeling. Op de speciale apparatenlijst detecteer jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Terschuur. De bedragen liggen tussen de €1800 – €2600. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Clivet WSAN-XIN 171 exc kun je aanspraak maken op €4250 en m.b.t. de Techneco Toros Vision TVPT 12 krijg je €2800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Barneveld.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten onderzocht? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een instapmodel (ventilatielucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem wordt geschat op 5 tot 9 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Terschuur?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Veel mensen vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: voordelig, eenvoudig te installeren, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het jammere is dat je niet volledig van het gas los bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel samen met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Een-West.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Via de info op deze pagina lees jij over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Terschuur. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Het dure gas kan de deur uit. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. De energielasten dalen dan significant. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? De keuze is reuze: biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmenet. Tegenwoordig krijg je ook nog eens veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een full-electric apparaat is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Gelderland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in de buurt van Terschuur.