CV-ketel vervangen Tiel Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar jaarlijks €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Tiel? We onderscheiden in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Het is een dilemma waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Goed om te weten: vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Rond voorjaar 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat moet je dan kiezen? Dat hangt af van verschillende zaken: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel geld wil je eraan kwijt, in wat voor huis woon je, hoe staat het met isolatie? Tip: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Tiel omtrent plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op de site analyseer je de meeste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Echter ook biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen wat betreft ons toekomstig energieverbruik. Op onze website ontdek je verschillende mogelijkheden. Welke installaties bestaan er naast een HR-ketel, wat kost het, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Klik op een van de thema’s hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Tiel.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Tiel?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Tiel [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is de beste oplossing? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit best een struikelblok zijn. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Tiel gebeurt steeds meer. Het is milieuvriendelijk, betaalbaar en je investering heb je snel terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk ELCO).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke type warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die matcht bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk de prijzen en selecteer een ervaren warmtepomp installateur in Tiel. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Bekijk kritisch of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Welke woning is geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Tiel

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Maar je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van onder andere Elco + Vaillant. Wat is aan te raden voor mijn woning? Hier check jij per type bruikbare informatie. Wat is de werkwijze, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en verandert dit in direct inzetbare energie voor verwarming en warm water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Constante temperatuur
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge installatiekosten
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Tiel: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. Het kostenplaatje: +/- €3200 (plaatsing inbegrepen).

 • Lage energienota
 • Overheidssubsidies
 • Geen zelfstandig systeem
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtsnippers of blokken.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Automatisch geregeld
 • Minimale voorraad hout
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer hitte op een zelfgekozen plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een toekomstgericht product en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Minder ronddwarrelende stof
 • Eenvoudige montage
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Een interessante investering dus. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Eenvoudige techniek
 • Gebruik veel energie
 • Geen subsidies

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Veiliger dan aardgas
 • Geen keuzevrijheid
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Tiel? Dan moet je rekening houden met ingewikkelde kosten. Onze installateurs hebben hieronder een opsomming geplaatst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is beter vergeleken met de Gasgestookte ketel. Cruciaal: de aanschafprijs is hoog (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Gelderland) varieert tussen de €1250 - €5350.

Aanschafprijs

De kosten van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Op basis van de gekozen installatie (Water/water, Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/water, Lucht/lucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €1600 en €20000. Zoek ook naar CV-Ketel in Neerijnen vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Verder krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs variëren (gemiddeld) tussen de €1700 tot €3000. Neig jij naar een bodem-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een eenvoudige ventilatiewarmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomkosten

Een CV-ketel draait op gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat zijn de gevolgen? Jouw gasrekening gaat naar beneden, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De “korting” op de energierekening varieert tussen 35% en 50%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het gevolg is een zeer aantrekkelijke subsidieregeling (ISDE). Op de speciale apparatenlijst tref jij de actuele subsidievergoeding in Tiel. Dit fluctueert momenteel tussen de €1100 en €3100. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Clivet WSAN-XIN 41 exc krijg je €1650 en in in het geval van de Techneco Toros Vision TVPX 9 bedraagt dit €2900. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Tiel.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten met elkaar verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatiewarmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 7 jaar, 0moet je denken aan 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Tiel?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? Veel mensen realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, eenvoudig te installeren, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet genoeg. In het jaar 2050 is in principe elke woning gasvrij. Nu ook online: warmtepomp Eesterga.


Een gasvrije woning

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Middels deze pagina check jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Tiel. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Je betaalt niet voor duur gas. Beschik je over een goede isolatie? En wek jij de stroom zelf op? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij ook leven zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen, biomassaketel. Tegenwoordig krijg je ook nog eens veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Gelderland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in de regio Tiel.