CV-ketel vervangen Tienhoven Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar tot wel €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Tienhoven? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzes: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of overstappen naar een duurzame oplossing. Je komt in een situatie waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Goed om te weten: vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Hoe weet jij nu wat goed is? Hieraan ten grondslag liggen meerdere zaken: hoe duurzaam moet het zijn, welk bedrag wil jij spenderen, wat zijn de eigenschappen van je huis, hoe staat het met isolatie? Advies: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Stichtse Vecht wat betreft aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op de site vind je een aantal veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Anderzijds: elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid met het oog op onze energieconsumptie in de toekomst. Middels cvketel-warmtepomp.nl check je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat zijn de alternatieven van een gas-ketel, wat zijn de kosten, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies snel een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Tienhoven.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Tienhoven?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Tienhoven [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Heb je al contact met de installateur gehad? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Tienhoven is de meest populaire oplossing. Goed voor het milieu, aantrekkelijk geprijsd en realiseert een aantrekkelijke besparing. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het 7 stappen model ( of bekijk Emmeti).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die matcht bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk de prijzen en neem een erkende warmtepomp installateur in Tienhoven. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Trek na of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Claim jouw subsidie

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.

Voor de complexe systemen: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Tienhoven

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Alleen, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasketels van merken als Daalderop en Radson. Wat is geschikt voor mijn wensen? Op deze website analyseer jij per mogelijkheid bruikbare informatie. Wat is het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en transformeert dit naar hoogwaardige bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Niet voordelig
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Goed te combineren met de CV-ketel in Tienhoven: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs schommelt rond de €4600 inclusief montage.

 • Uitstekend rendement
 • Snel geplaatst
 • Hoge investering
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels uit zaagsel en snippers. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als andere houtproducten (snippers).

 • Korte terugverdientijd
 • Makkelijke bediening
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een milieuvriendelijke optie en goed te combineren met zonnecellen.

 • Flexibel
 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Nog relatief duur
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Vanaf 2030 een verplichting. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Warmt snel op
 • Maakt geen geluid
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Subsidie mogelijkheden

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem waardoor warm water stroomt. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Veiliger dan aardgas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Tienhoven? Let dan op de ingewikkelde kosten. Onze experts hebben hieronder een opsomming geplaatst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk in vergelijking met de traditionele ketel. Cruciaal: de aanschafprijs is hoog (incl. installatiekosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Utrecht) is op dit moment tussen de €2250 en €6000.

Productprijs

De kosten van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Afhankelijk van het product (Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/water, Hybride, Water/water) schommelen de prijzen tussen de €3400 en €13000. Lees nu verder over CV-Ketel in Neerkant vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daarnaast moet je de installatiekosten niet vergeten. De installatieprijzen variëren (gemiddeld) tussen de €1300 – €3600. Ga je voor een bodem-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een standaard lucht-lucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Energieverbruik

Een gasgestookte ketel werkt met aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat betekent dit concreet? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De netto-energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Tegemoetkoming van het rijk

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het gevolg is een gulle Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst vind je per installatie de geldende subsidie in Tienhoven. Dit fluctueert momenteel tussen de €1800 – €2600. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Clivet WSAN-XIN 51 exc geldt een subsidie van €1850 en ten aanzien van de Techneco Vulcan 05 ACM (G/W) geldt een bedrag van €2800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Stichtse Vecht.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten verrekend? Dan kun je het omslagpunt bepalen. In het geval van een simpel systeem (ventilatielucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 5 tot 9 jaar, bij een grond-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Tienhoven?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming. Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Eethen.


De voordelen van gasvrij wonen

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Aan de hand van de info op deze pagina vergelijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Tienhoven. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. De gaskosten gaan verdwijnen. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je betaalt veel minder voor energie. Meteen van het gas af? De keuze is reuze: zonneboilers, pelletkachels, het warmenet, infraroodpanelen, biomassaketel. De komende periode ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Utrecht.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in de buurt van Tienhoven.