CV-ketel vervangen Tijnje Verlaag jou gasverbruik en bezuinig tot €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Tijnje? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 keuzes: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Dit is een probleem waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Per ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. En vanaf 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat is nu een handige keuze? Die keuze hangt af van diverse componenten: wat is de gewenste duurzaamheid, welk budget heb je, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat zijn de isolatiewaarden? Advies: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Opsterland t.a.v. aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Via deze website vind je meerdere erkende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Echter ook infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen m.b.t. de energieconsumptie over een jaar of 15. Via deze website bekijk je verschillende mogelijkheden. Welke installaties bestaan er naast een cv-ketel, wat kost het, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Tijnje.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Tijnje?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Tijnje [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is de beste oplossing? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Tijnje gebeurt steeds meer. Het draagt bij aan een schoner milieu, gunstig qua prijs en het rendement is uitstekend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Energie EST).

Advies warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en neem een degelijke warmtepomp installateur in Tijnje. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Onderzoek of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn woning geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Tijnje

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Goed om te weten, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van onder andere Agpo cv Ketels en Remeha. Welke past nu bij mijn mijn wensen? Hieronder analyseer jij per optie meer details. Wat is het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en converteert dit naar bruikbare energie voor het verwarmen van water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Niet goedkoop
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Tijnje: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €3000 inclusief montage.

 • Milieubewust water opwarmen
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met andere houtproducten (snippers).

 • Gemakkelijke installatie
 • Makkelijke bediening
 • Onderhoudscontract
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en goed te combineren met zonnecellen.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Geen dwarrelende stof
 • Nog relatief duur
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dit is aantrekkelijker. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is een betere investering.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Geen extra units nodig
 • Erg duur in gebruik
 • Weinig innovatief

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond gevuld met warm water. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • 100% groene warmte
 • Veiliger dan aardgas
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Tijnje? Let dan op de verschillende kosten. Onze adviseurs hebben een schema gebouwd met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker vergeleken met de HR-ketel. Van belang: de winkelprijzen liggen hoger (incl. installatiekosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Friesland) fluctueert tussen de €1100 en €4900.

Artikelprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Op basis van de gekozen installatie (Ventilatielucht, Hybride, Lucht/water, Bodem/water, Lucht/lucht) liggen de prijzen tussen de €3400 en €12500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Nes vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Vervolgens komen er installatiekosten bij kijken. Deze aanlegkosten variëren (gemiddeld) tussen de €1400 tot €4400. Ga je voor een grond-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het installeren van een instap ventilatielucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Stroomkosten

De HR-ketel draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn de gevolgen? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De energiebesparing onderaan de streep ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidie

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Daarom is er een vorstelijke ISDE-subsidie. In de actuele apparatenlijst signaleer jij per installatie de geldende subsidie in Tijnje. Dit ligt vaak ergens tussen de €2000 tot €3100. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Clivet WSAN-XIN 71 exc heb je recht op €2050 en bij de Techneco Vulcan 05 ACRM (G/W) is dit €2800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Opsterland.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen uitgezocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. In het geval van een simpel systeem (hybride warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem ligt rond de 6 tot 10 jaar, bij een aardwarmtepomp moet je denken aan 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Tijnje?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? De meeste mensen weten niet dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te plaatsen, en werkt samen met je huidige CV. Het jammere is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. Vanaf 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Eexterveen.


Een gasvrije woning

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Met behulp van cvketel-warmtepomp.nl vind je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Tijnje. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gaskosten gaan verdwijnen. Beschik je over een goede isolatie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? De keuze is reuze: het warmenet, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels. Momenteel krijg je ook nog eens veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrisch systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Friesland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in en rondom Tijnje.