CV-ketel vervangen Tinallinge Maak een keuze voor groene energie en bezuinig tot €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Tinallinge? Grofweg heb je in juli 2020 2 alternatieven: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of juist een meer duurzame oplossing. Een kwestie waar veel Nederlanders mee worstelen. Misschien weet je het al: per 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Echter na 2030 moeten we volledig van het gas af. Wat is dan wijsheid? Die keuze hangt af van velerlei aspecten: hoe duurzaam moet het zijn, welk bedrag wil jij spenderen, heb je een nieuw of juist ouder huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Cruciaal: check ook het beleid van de gemeente Winsum rond bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze pagina detecteer je de meest gekozen praktische alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Ook pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmenet zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken inzake ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je verschillende mogelijkheden. Wat zijn de alternatieven van een traditionele ketel, wat kost het, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Druk op een van de thema’s hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Tinallinge.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Tinallinge?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Tinallinge [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat kun je het beste doen? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Tinallinge is de meest populaire oplossing. Het is milieuvriendelijk, betaalbaar en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor de volgende instructies (en lees verder over ES).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke type warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk de prijzen en neem een echte warmtepomp installateur in Tinallinge. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Check of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is ons huis geschikt?

Gevel vloer en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Eventueel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Tinallinge

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Goed om te weten, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van leveranciers als Buderus en Intergas. Wat past bij mijn mijn huis? Op deze website check jij per systeem bruikbare informatie. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en vormt dit om naar hoogwaardige bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of combineren met een hybride versie.

 • Constante temperatuur
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge tarieven
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Goed te combineren met de CV-ketel in Tinallinge: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De uitgaven worden geschat op zo’n €4000 inclusief aanleggen.

 • Lager verbruik fossiele brandstoffen
 • Subsidies tot €2.500
 • CV-ketel blijft nodig
 • Niet elk huis is geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op kleine korrels van houtafval (pellets). Zeer geschikt voor kleinere kamers, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met snippers- en/of houtblokken.

 • Korte terugverdientijd
 • Geen koolmonoxide
 • Hoog servicegehalte
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Gemakkelijk te installeren
 • Geen recht op subsidie
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dit is aantrekkelijker. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Geen geluidsoverlast
 • Een hoog verbruik
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem gevuld met warm water. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Veiliger dan aardgas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Tinallinge? Dan moet je rekening houden met verschillende kosten. Onze adviseurs hebben hieronder een opsomming geplaatst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk wanneer je het afzet tegen de gas-ketel. Maar let op: de winkelprijzen liggen hoger (en vergeet de installatie niet). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Groningen) fluctueert tussen de €2950 tot €5450.

Kostprijs

De prijs van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het product (Water/water, Lucht/water, Hybride, Bodem/water, Ventilatielucht) betaal je tussen de € 3100 en €13500. Vind alles uit over CV-Ketel in Niawier vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarna zijn er de kosten van de installateur. De tarieven van installateurs schommelen gemiddeld tussen de €1500 en €4500. Ga je voor een grondwater-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een eenvoudige ventilatielucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energieverbruik

Een gasgestookte ketel verbruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn dan de consequenties? Het verbruik van gas daalt, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De energiebesparing onderaan de streep ligt rond de 30% – 40%. Wie wil dat nu niet?

Subsidies

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Daarom is er een zeer aantrekkelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). In de actuele apparatenlijst vind je per installatie de geldende subsidie in Tinallinge. Deze liggen op het moment tussen de €1750 – €3300. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Clivet WSAN-XIN 81 prm geldt een subsidie van €2150 en ten aanzien van de Techneco Vulcan 06 ACR (G/W) geldt een bedrag van €2800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Winsum.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten bekeken? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij goedkopere systemen ((MV) lucht-warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie wordt geschat op 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp ga je richting de 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Tinallinge?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of laatst nog een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Huishoudens vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, eenvoudig te installeren, en werkt samen met je huidige CV. Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Lees nu verder over warmtepomp Egchel.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op basis van onze website bekijk jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Tinallinge. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Eindelijk 0 op de gasmeter. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel. Momenteel ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een volledig elektrisch systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Groningen.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in Tinallinge.