CV-ketel vervangen Tjerkwerd Maak een keuze voor groene energie en verlaag je energienota met €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Tjerkwerd? We onderscheiden in juli 2020 2 mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Een probleem waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Per ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Rond voorjaar 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat moet je dan kiezen? Die keuze hangt af van meerdere aspecten: hoeveel wil je besparen, hoeveel geld wil je eraan kwijt, wat zijn de eigenschappen van je huis, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Cruciaal: check ook het beleid van de gemeente Súdwest-Fryslân ten aanzien van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Via deze website signaleer je een aantal populaire alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Echter ook elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, het warmenet zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen aangaande ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Met behulp van de vergelijker check je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat is de prijs, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies snel een van de onderstaande vragen.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Tjerkwerd.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Tjerkwerd?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Tjerkwerd [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan sta je voor een kruispunt. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een serieuze tweestrijd. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Tjerkwerd gebeurt steeds meer. Het is een groene energiebron, aantrekkelijk geprijsd en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Daarvoor gebruik je de volgende instructies (en lees verder over GREE).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke soorten warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en neem een handige warmtepomp installateur in Tjerkwerd. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Loop na of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is mijn huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Tjerkwerd

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Maar je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via onder andere Elco of Intergas. Wat is aan te raden voor mijn huis? Hieronder check jij per mogelijkheid een korte uitleg. Wat is het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en verandert dit in direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Klaar voor de toekomst
 • Overheidssubsidies
 • Hoge installatiekosten
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van je woning. Dit werkt samen met de CV-ketel in Tjerkwerd: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs ligt rond de €4100 inclusief montage.

 • Milieubewust water opwarmen
 • Combineren met warmtepomp
 • Dure systemen
 • Kan niet bij elke woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels van houtzaagsel. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels verbranden daarnaast ook normaal hout en houtsnippers.

 • Zeer sfeervol
 • Veilig en regelbaar
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra warmte op een specifieke plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een innovatief systeem en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Besparen op de energienota
 • Gemakkelijk te installeren
 • Nog relatief duur
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Een interessante investering dus. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Energieverbruik
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Collectieve oplossing
 • Geen kans op gaslek
 • Monopolistisch systeem
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Tjerkwerd? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze installateurs hebben een overzicht gemaakt om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is lucratiever tegenover de CV-ketel. Van belang: de aanschaftarieven liggen hoog (en de aansluitkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Friesland) is op dit moment tussen de €2250 - €4900.

Kostprijs

De kostprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het product (Ventilatielucht, Hybride, Lucht/water, Bodem/water, Lucht/lucht) betaal je tussen de € 2400 en €21000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Nieuw Annerveen vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarnaast moet je de installatiekosten niet vergeten. De tarieven van installateurs liggen vaak tussen de €2000 en €5000. Kies je voor eenaardwarmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het monteren van een instap lucht-lucht warmtepomp kost je stukken minder.

Verbruikskosten

De HR-ketel draait op gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat zijn de gevolgen? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De uiteindelijke energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidies

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het betreft een gulle subsidieregeling (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst bekijk jij de huidige vergoeding in Tjerkwerd. De bedragen liggen tussen de €1600 en €3500. Een rekenvoorbeeld: voor de Clivet WSAN-XIN MF 30.2 ontvang je €7250 en voor de Techneco Vulcan 08 ACR (G/W) ligt dat op €2800. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen met elkaar verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. In het geval van een simpel systeem (lucht-lucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie wordt geschat op 10 jaar, bij een water-water warmtepomp moet je denken aan 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Tjerkwerd?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Het gros van de huizenbezitters hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: goedkoop, eenvoudig te installeren, en werkt samen met je huidige CV. Het heikele punt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet bestendig. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Lees nu verder over warmtepomp Eindhoven.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Via onze website tref jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Tjerkwerd. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gasrekening gaat naar 0. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: infraroodpanelen, het warmenet, elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers. Hedendaags krijg je ook nog eens veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een all electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Friesland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in Tjerkwerd.