CV-ketel vervangen Tjuchem Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar jaarlijks €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Tjuchem? In juli 2020 kun je kiezen uit opties: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Je komt in een situatie waar veel Nederlanders mee worstelen. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf begin 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat is nu een handige keuze? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene invalshoeken: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat mag het kosten, wat zijn de eigenschappen van je huis, hoe staat het met isolatie? Advies: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Slochteren m.b.t. aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze pagina bekijk je meerdere bekende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Echter ook infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens t.a.v. ons toekomstig energieverbruik. Middels de vergelijker bekijk je verschillende mogelijkheden. Welke installaties bestaan er naast een HR-ketel, wat zijn de kosten, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Kies een item uit onze FAQ.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Tjuchem.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Tjuchem?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Tjuchem [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat is nu handig? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een lastig probleem. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Tjuchem is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is milieuvriendelijk, aantrekkelijk geprijsd en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Daarvoor gebruik je onderstaand stappenplan (en check ook Haier).

Advies warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Vraag offertes op en neem een degelijke warmtepomp installateur in Tjuchem. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk kritisch of alle werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Eventueel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Tjuchem

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Alleen, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Daalderop + Mark. Wat sluit aan bij mijn woning? Op cvketel-warmtepomp.nl signaleer jij per product een korte uitleg. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en verandert dit in warmte die je kunt gebruiken voor de centrale verwarming en heet water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Klaar voor de toekomst
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge installatiekosten
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Tjuchem: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3700 inclusief aanleggen.

 • Hoog rendement ook in de winter
 • Subsidies tot €2.500
 • Geen saldering
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciaal gemaakte korrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels werken ook op houtblokken en snippers.

 • Snel terugverdiend
 • Veilig en regelbaar
 • Aantal modellen
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer warmte op lokaal niveau. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een duurzame keuze en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Flexibel
 • Gemakkelijk te installeren
 • Geen recht op subsidie
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dat is veiliger. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Geen buitenunit
 • kWh verbruik
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond waardoor warm water stroomt. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Geen kans op gaslek
 • Beperkte keuze
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Tjuchem? Dan moet je rekening houden met verschillende kosten. Onze installateurs hebben een duidelijke lijst samengesteld om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker in vergelijking met de Gasgestookte ketel. Van belang: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Groningen) schommelt tussen de €2300 tot €4600.

Productprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op het type (Lucht/lucht, Ventilatielucht, Bodem/water, Lucht/water, Hybride) schommelen de prijzen tussen de €2200 en €17500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Nieuw Beerta vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarna heb je te maken met installatiekosten. De plaatsingskosten liggen vaak tussen de €1400 – €3600. Ga je voor een water-water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het plaatsen van een basic lucht-lucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomverbruik

Een gasketel werkt op basis van gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Waar resulteert dat in? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De uiteindelijke energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Tegemoetkoming van het rijk

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een gulle ISDE subsidieregeling. Middels de officiële apparatenlijst detecteer jij de actuele subsidievergoeding in Tjuchem. Dit ligt vaak ergens tussen de €1450 en €2700. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Clivet WSN-XEE 122 heb je recht op €3800 en bij de Techneco Vulcan 08 ACRM (G/W) is dit €2800. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Slochteren.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen onderzocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. In het geval van een simpel systeem (lucht-lucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 5 tot 9 jaar, bij een bodem-warmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Tjuchem?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: goedkoop, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming. Minder fraai is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Einighausen.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Met behulp van onze website vind je een alternatieve CV ketel zonder gas in Tjuchem. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Eindelijk 0 op de gasmeter. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En wek jij de stroom zelf op? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij een huis zonder gas? Kies dan voor producten als biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen. De komende jaren is hiervoor veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een full-electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Groningen.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in Tjuchem.