Heliotherm warmtepomp Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar tot wel €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Heliotherm warmtepomp plaatsen

Een Heliotherm warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Om die reden heb je inmiddels de keuze uit interessante alternatieven voor de gasketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Via onze website check je alle info over soorten installaties, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Heliotherm.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Ga voor een installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
  3. Vergelijk de prijzen en ga voor een betrouwbare Heliotherm warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Inspecteer of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de GENERAL warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

Optioneel: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Heliotherm warmtepomp past in mijn woning? Heliotherm hanteert een grote variëteit aan warmtepompen, rendabel voor zowat iedere woning (zoals de HP08L-M-Web). De vraag is, welk systeem past nu bij mijn budget? Onderstaand behandelen we bondig de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit. De opgevangen warmte wordt overgedragen naar het gedeelte wat binnen staat. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over cv-ketel vervangen door warmtepomp in Heemstede.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. Dit draagt zorg voor warm water. En dat komt ten goede van de verwarming in huis plus water om te douchen. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Heliotherm ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. De functie hiervan is het water verwarmen voor de centrale verwarming. Deze grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Je kunt kiezen uit een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt geconverteerd naar direct inzetbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de (CV) verwarming in woningen en om water op te warmen. Prima in te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. De pomp kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride oplossing neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel is nodig als het koud is in huis, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in verhouding met een 100% elektrische installatie. Een minpunt is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een prima oplossing is de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Gouda.

Heliotherm CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Huishoudens realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Heliotherm warmtepomp prijzen april 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage investering, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning (En er is Heliotherm subsidie). Minder fraai is dat je niet volledig van het gas los bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet afdoende. Met ingang van 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of een standalone oplossing? Wij horen graag over jouw ervaringen met Heliotherm warmtepomp. Een uitkomst voor consumenten die zoekende zijn naar een energiezuinige manier van verwarmen. Heliotherm warmtepomp

Nieuwsgierig naar de laatste prijzen? Vul je gegevens in en kies de goedkoopste installateur.