CV-ketel vervangen Tuk Verlaag jou gasverbruik en bespaar jaarlijks €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Tuk? In feite heb je in september 2020 2 alternatieven: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of overstappen naar een duurzame oplossing. Dit is een probleem waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. En vanaf 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Waar doe je dan goed aan? Dat heeft te maken met verschillende componenten: hoeveel wil je besparen, welk bedrag wil jij spenderen, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Tip: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Steenwijkerland wat betreft aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl ontdek je alle praktische alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Evenwel: pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken wat betreft het energieverbruik over 10 jaar. Op basis van deze pagina check je meerdere toekomstbestendige opties. Welke alternatieven zijn er voor een cv-ketel, wat kost het, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer een item uit onze FAQ.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Tuk.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Tuk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Tuk [Update september 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat is de beste oplossing? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een enorm dilemma. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Tuk ligt het meest voor de hand. Het is milieuvriendelijk, lage vanaf-prijzen en je hebt jouw investering snel terug. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Itho Daalderop).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke soorten warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga voor een echte warmtepomp installateur in Tuk. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Controleer of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel vloer en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van een warmtepomp met voorraadvat.

Optioneel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Tuk

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Desalniettemin, er zijn nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van onder andere Daalderop en ook Radson. Wat is geschikt voor mijn persoonlijke situatie? Op de site analyseer jij per installatie meer details. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en zet dit om naarbruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Energiebesparing
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Prijs is hoog
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Tuk: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De kosten liggen rond €3500 inclusief montage.

 • Goedkoop heet water
 • Weinig onderhoud
 • CV-ketel blijft nodig
 • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciaal gemaakte korrels. Zeer geschikt voor kleinere kamers, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met andere houtproducten (snippers).

 • Geen schoorsteen nodig
 • Automatische ontsteking
 • Onderhoudscontract
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een innovatief systeem en met zonnepanelen een goede combi.

 • Besparen op de energienota
 • Overal te plaatsen
 • Geen subsidies mogelijk
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dit is aantrekkelijker. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is een betere investering.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Geen extra units nodig
 • Een hoog verbruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet waardoor warm water stroomt. Het voorziet in heet water in de woningen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Veiliger dan aardgas
 • Geen keuzevrijheid
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Tuk? Let dan op de ingewikkelde kosten. Onze adviseurs hebben een overzicht gemaakt van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Van belang: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Overijssel) varieert tussen de €2700 en €5600.

Winkelprijs

De artikelprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Afhankelijk van het type (Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Lucht/water, Hybride) liggen de prijzen tussen de €2800 en €17000. Ook interessant: CV-Ketel in Nieuw-Vennep vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarna moet je de installatiekosten niet vergeten. De installatieprijzen fluctueren doorgaans tussen de €1400 – €4100. Wil jij beslist een aardwarmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een standaard (MV) lucht-warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomkosten

De HR-ketel werkt met aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat houdt dat in? De gasmeter gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De uiteindelijke energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Erg goed voor de portemonnee.

Overheidsbijdrage

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het betreft een royale subsidie (ISDE). In de actuele apparatenlijst check jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Tuk. De bedragen liggen tussen de €1750 tot €2100. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Clivet WSN-XIN 51 geldt een subsidie van €1700 en ten aanzien van de Techneco Vulcan 17 ACHR (G/W) geldt een bedrag van €3500. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Steenwijkerland.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen geanalyseerd? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een eenvoudig systeem (hybride warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie zit op de minder dan 10 jaar, 0loopt dit al gauw op tot 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Tuk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een actuele HR-ketel laten plaatsen? Het gros van de huizenbezitters hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage investering, geen dure installatie / vakman, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Belangrijk minpunt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet genoeg. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Elp.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op basis van deze website vind jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Tuk. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Het dure gas kan de deur uit. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Wil jij een huis zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketel. Hedendaags heb je de beschikking over een leuke subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een full-electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Overijssel.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in en rondom Tuk.