CV-ketel vervangen Nieuw-Vennep Verlaag jou gasverbruik en verlaag je energienota met €470


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Nieuw-Vennep? We onderscheiden in juli 2020 2 opties: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist een meer duurzame oplossing. Een kwestie waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Met ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Echter na 2030 moeten we volledig van het gas af. Waar doe je dan goed aan? Die keuze hangt af van meerdere randvoorwaarden: hoeveel wil je besparen, welk budget heb je, heb je een nieuw of juist ouder huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Advies: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Haarlemmermeer ten aanzien van aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Hier signaleer je de meest gekozen bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Evenwel: het warmenet, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen met het oog op onze energieconsumptie in de toekomst. Op deze website bekijk je verschillende mogelijkheden. Welke installaties bestaan er naast een cv-ketel, wat kost het, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies een item uit onze FAQ.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nieuw-Vennep.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Nieuw-Vennep?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nieuw-Vennep [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan heb jij veel te kiezen. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Nieuw-Vennep gebeurt steeds meer. Je bent “groen” bezig, gunstig qua prijs en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het stappenplan hieronder (of check Vaillant systeem).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die matcht bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag meerdere offertes op en selecteer een bekwame warmtepomp installateur in Nieuw-Vennep. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Bekijk kritisch of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Nieuw-Vennep

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Desalniettemin, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijv. Dietrich of Nefit. Wat past bij mijn mijn huis? Hieronder ontdek jij per type aanvullende info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en transformeert dit naar direct inzetbare energie voor verwarming en warm water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Gunstig energieverbruik
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoog geprijsd
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het genereren van heet water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Nieuw-Vennep: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €4000 (plaatsing inbegrepen).

 • Onuitputbare bron
 • Makkelijk te plaatsen
 • Geen complete vervanger
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op kleine korrels houtafval. Zeer geschikt voor kleinere kamers, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met andere houtproducten (snippers).

 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer warmte op lokaal niveau. Het is onhandig als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een ‘groen’ alternatief en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Lage installatiekosten
 • Geen recht op subsidie
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dit is aantrekkelijker. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Geen extra units nodig
 • kWh verbruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Geen tussenkomst van gas
 • Eén leverancier per regio
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Nieuw-Vennep? Check dan altijd goed de vele soorten kosten. Onze adviseurs zijn aan de slag gegaan met een lijst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever wanneer je het afzet tegen de gas-ketel. Niet vergeten: de aanschafprijs is hoog (+ dure aanlegkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) varieert tussen de €2950 tot €4100.

Productprijs

De prijs van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Afhankelijk van het type (Lucht/lucht, Lucht/water, Water/water, Hybride, Ventilatielucht) betaal je een bedrag tussen de €2300 en €13000. Lees nu verder over CV-Ketel in Gulpen vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daaropvolgend komen er installatiekosten bij kijken. De kosten van installatie komen regelmatig uit tussen de €1200 – €3100. Ga je voor een grond-water warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het plaatsen van een normale (MV) lucht-warmtepomp is juist weer goedkoper.

Energiekosten

De HR-ketel gebruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat dit betekent? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De besparing op je energienota bedraagt al gauw 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidies

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Om die reden is er een vorstelijke subsidie (ISDE). Op de apparatenlijst tref je de huidige vergoeding in Nieuw-Vennep. Vergoedingen schommelen tussen de €1650 en €3800. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Western Airconditioning TETRIS W REV HP 3.2 heb je recht op €6400 en bij de Weishaupt/Monarch WWP L 60 ADR is dit €5000. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Haarlemmermeer.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Wanneer je kiest voor een basis model (lucht-lucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie wordt geschat op minder dan 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Nieuw-Vennep?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV. Belangrijk minpunt is dat je niet volledig van het gas los bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. Per 2050 is in principe elke woning gasvrij. Nu ook online: warmtepomp Woudenberg.


Een gasvrije woning

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op de info op deze pagina tref jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Nieuw-Vennep. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gasrekening gaat naar 0. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Meteen van het gas af? Dan zijn er verschillende opties: zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel. Op dit moment geldt er een mooie subsidieregeling. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een all electric systeem hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Noord-Holland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in Nieuw-Vennep.