CV-ketel vervangen Ulestraten Verlaag jou gasverbruik en bezuinig tot €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Ulestraten? We onderscheiden in juli 2020 2 alternatieven: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Je komt in een situatie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf begin 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat hangt af van allerlei aspecten: hoe duurzaam moet het zijn, welk budget heb je, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en hoe is het gesteld met de isolatie? Belangrijk: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Meerssen omtrent warmtenetten en/of stadsverwarming. Via deze website analyseer je alle veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen met betrekking tot de energieconsumptie over een jaar of 15. Aan de hand van de vergelijker vind je alle praktische details. Welke alternatieven zijn er voor een gas-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Kies een van de onderwerpen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ulestraten.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Ulestraten?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ulestraten [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan heb jij veel te kiezen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Ulestraten is de meest populaire oplossing. Het is een groene energiebron, voordelig en je hebt jouw investering snel terug. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Robur).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp installaties te installeren zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die spoort met de woning en budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en ga voor een officiële warmtepomp installateur in Ulestraten. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Check of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Ulestraten

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Echter, er zijn nog tal van alternatieven voor een CV-ketel van merken als Buderus en ook Rodiac. Wat is aan te raden voor mijn situatie? Op cvketel-warmtepomp.nl detecteer jij per systeem meer details. Wat houdt het in, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en zet dit om naarhoogwaardige bruikbare energie voor het verwarmen van water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Gunstig energieverbruik
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Niet voordelig
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Ulestraten: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3900 met installeren.

 • Onuitputbare bron
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op speciaal geproduceerde korrels. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met normaal hout en houtsnippers.

 • Snel terugverdiend
 • Automatische ontsteking
 • Veel onderhoud
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een toekomstgericht product en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Onderhoudsvrij
 • Geen subsidies mogelijk
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dit is aantrekkelijker. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Bronnen boren niet nodig
 • kWh verbruik
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet met warm water van verschillende bronnen. Het warme water kan onze huizen verwarmen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • 100% groene warmte
 • Veiliger dan aardgas
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Ulestraten? Check dan altijd goed de verschillende kosten. Onze installateurs hebben hieronder een opsomming geplaatst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk ten opzichte van de Gasgestookte ketel. Kanttekening: de aanschaftarieven liggen hoog (en de plaatsing is kostbaar). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Limburg) ligt tussen de €2500 tot €5400.

Kostprijs

De productprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Op basis van de gekozen installatie (Bodem/water, Lucht/lucht, Hybride, Ventilatielucht, Lucht/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2800 en €14500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Nieuwleusen vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daaropvolgend zijn er de kosten van de installateur. De tarieven van installateurs fluctueren doorgaans tussen de €1500 – €3000. Wil jij beslist een Bodemwarmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een basic ventilatiewarmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomverbruik

De HR-ketel gebruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat houdt dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De netto-energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het gevolg is een vorstelijke subsidie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst vind je de actuele subsidievergoeding in Ulestraten. Dit fluctueert momenteel tussen de €1050 – €4000. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de CTC EcoAir 510M 400V + CTC EcoZenith i250 geldt een subsidie van €1900 en ten aanzien van de Thermia Diplomat Optimum G2 8 geldt een bedrag van €2800. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Meerssen.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten bekeken? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een eenvoudig systeem (lucht-lucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp zit op de minder dan 10 jaar, 0moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Ulestraten?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Het gros van de huizenbezitters zijn niet op de hoogte dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: goedkoop, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet toegestaan. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Erm.


De voordelen van gasvrij wonen

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Aan de hand van deze website lees jij over een alternatieve cv ketel zonder gas in Ulestraten. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Het dure gas kan de deur uit. Beschik je over een goede isolatie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? De keuze is reuze: infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers, het warmenet, biomassaketel. Hedendaags is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een full-electric apparaat mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Limburg.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in en rondom Ulestraten.