CV-ketel vervangen Erm Stop met gasverbruiken en verlaag je energienota met €470


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Erm? In feite heb je in juli 2020 2 opties: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist een meer duurzame oplossing. Een probleem waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf januari 2030 gaat het gas er helemaal af. Op basis waarvan moet je kiezen? De basis hiervan bestaat uit diverse aspecten: hoe duurzaam moet het zijn, wat mag het kosten, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat kun je zeggen over de isolatie? Tip: check ook het beleid van de gemeente Coevorden met betrekking tot warmtenetten en/of stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl signaleer je de belangrijkste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Anderzijds: pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmenet worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen ten opzichte van het energieverbruik over 10 jaar. Op deze pagina vind je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke installaties bestaan er naast een gas-ketel, wat is de prijs, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Kies een item uit onze FAQ.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Erm.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Erm?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Erm [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is de beste oplossing? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Erm gebeurt steeds meer. Het is een groene energiebron, lage vanaf-prijzen en het rendement is uitstekend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het stappenplan hieronder (of check Alto refrigeration subsidie).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die strookt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag prijzen op en ga voor een deskundige warmtepomp installateur in Erm. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk kritisch of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is onze woning geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp met optionele boiler.

Voor de complexe systemen: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Erm

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Goed om te weten, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Daalderop + Mark. Wat past bij mijn mijn woning? Op deze pagina detecteer jij per mogelijkheid aanvullende info. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en vormt dit om naar warmte die je kunt gebruiken waarmee het water wordt verwarmd. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of integreren in een hybride systeem.

 • Versterkt energielabel huis
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet voordelig
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van je woning. Dit werkt samen met de CV-ketel in Erm: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. Het kostenplaatje: +/- €3400 inclusief montage.

 • Goedkoop heet water
 • Makkelijk te plaatsen
 • CV-ketel blijft nodig
 • Kan niet bij elke woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciaal geproduceerde korrels. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook houtblokken en snippers.

 • CO2-neutraal stoken
 • Makkelijk in gebruik
 • Intensief onderhoud nodig
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een duurzame keuze en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geen ongewenste luchtcirculaties
 • Overal te plaatsen
 • Geen recht op subsidie
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Een interessante investering dus. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is een betere investering.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Bronnen boren niet nodig
 • Stroomvreter
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond aangesloten op een warmtebron. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Zeer efficiënt
 • Constante temperatuur
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Erm? Dan moet je rekening houden met ingewikkelde kosten. Onze adviseurs hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker ten opzichte van de Gasgestookte ketel. Cruciaal: de prijs van het apparaat is hoog (en de plaatsing is kostbaar). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Drenthe) ligt tussen de €2750 - €4650.

Artikelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het type (Hybride, Lucht/lucht, Water/water, Lucht/water, Ventilatielucht) liggen de prijzen tussen de €3900 en €12500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Zeerijp vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daaropvolgend krijg te doen met installatiekosten. Deze aanlegkosten variëren (gemiddeld) tussen de €1200 en €3500. Heb jij voorkeur voor een grondwater-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale ventilatiewarmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomverbruik

Een CV-ketel verbruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn de gevolgen? Jouw gasrekening gaat naar beneden, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidies

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Om die reden is er een historische ISDE subsidieregeling. Op de apparatenlijst check jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Erm. Dit ligt vaak ergens tussen de €1600 tot €3600. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Vaillant geoTHERM VWS 63/3 (0010009076) heb je recht op €2800 en bij de Mitsubishi Electric PUHZ-SW50 VKA + EHST20D-VM2C is dit €1700. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Coevorden.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten bekeken? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. In het geval van een simpel systeem (ventilatielucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp zit op de 10 jaar, bij een aardwarmtepomp moet je denken aan 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Erm?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? Veel mensen realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: betaalbaar, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. Met ingang van 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Oostwoud.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl vind jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Erm. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gasrekening gaat naar 0. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energielasten dalen dan significant. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Dan zijn er verschillende opties: elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet. Op dit moment is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Drenthe.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in Erm.