CV-ketel vervangen Ursem Stap over op groenere stroom en realiseer een besparing tot wel €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Ursem? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist een meer duurzame oplossing. Een struikelblok waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Met ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. En vanaf 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Op basis waarvan moet je kiezen? Die keuze hangt af van verscheidene componenten: hoe duurzaam moet het zijn, welk budget heb je, wat zijn de eigenschappen van je huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Belangrijk: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Koggenland t.a.v. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze pagina ontdek je alle praktische alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Echter ook biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen, het warmenet, elektrische cv-ketels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen ten aanzien van ons toekomstig energieverbruik. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl vind je meerdere toekomstbestendige opties. Wat zijn de alternatieven van een cv-ketel, wat kost het, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Druk op een van de thema’s hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ursem.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Ursem?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ursem [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat kun je het beste doen? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Ursem is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Goed voor het milieu, voordelig en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Sonnenkraft).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die rijmt met de woning en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en selecteer een betrouwbare warmtepomp installateur in Ursem. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Check of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Welke woning is geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Een geschikte ruimte voor plaatsing van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Voor de complexe systemen: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Ursem

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Maar er bestaan nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijv. Buderus en ook Thermagas. Wat sluit aan bij mijn wensen? Op deze pagina vergelijk jij per optie praktische info. Hoe werkt het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en vormt dit om naar direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Gunstig energieverbruik
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Dure prijzen
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Ursem: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3000 (incl. monteren).

 • Milieubewust water opwarmen
 • Eenvoudig te plaatsen
 • CV-ketel blijft nodig
 • Zichtbaarheid panelen

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van korrels (zogenoemde pellets). Te gebruiken voor één specifieke ruimte, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met houtsnippers of blokken.

 • Programmeerbaar
 • Veilig en regelbaar
 • Investering rond de €2.500
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer warmte op lokaal niveau. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een toekomstgericht product en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Geen leidingen aanleggen
 • Geen recht op subsidie
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je kunt dus echt van het gas af. Een interessante investering dus. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Geen buitenunit
 • Stroomvreter
 • Niet toekomstbestendig

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond gevuld met warm water. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Geen keuze in aanbieder
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Ursem? Dan moet je rekening houden met verschillende kosten. Onze experts hebben een schema gebouwd met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever vergeleken met de CV-ketel. Van belang: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) fluctueert tussen de €2700 - €5450.

Winkelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het type (Water/water, Ventilatielucht, Hybride, Lucht/water, Bodem/water) betaal je een bedrag tussen de €2100 en €14500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Nigtevecht vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Ten tweede zijn er de kosten van de installateur. Deze aanlegkosten variëren (gemiddeld) tussen de €1800 en €4800. Ga je voor een grond-water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een standaard (MV) lucht-warmtepomp kost je stukken minder.

Stroomkosten

De traditionele gasketel werkt op basis van gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn dan de consequenties? De gasmeter gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De energiebesparing onderaan de streep varieert tussen 35% en 50%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidie

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het betreft een gulle subsidie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst tref jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Ursem. Dit ligt vaak ergens tussen de €1150 tot €2500. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Daikin EBLQ014(**)6W1 krijg je €2050 en in in het geval van de Thermia Robust Eco 26 bedraagt dit €4800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Koggenland.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten bekeken? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij goedkopere systemen (ventilatiewarmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem ligt rond de 5 tot 9 jaar, bij een aardwarmtepomp is dit al snel een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Ursem?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Het gros van de huizenbezitters weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage investering, gemakkelijk te plaatsen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Let op: houd er rekening mee dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet afdoende. In 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Etten.


Op weg naar een huis zonder gas

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op deze website lees jij over een alternatieve cv ketel zonder gas in Ursem. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je verbruikt geen duur gas. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je betaalt veel minder voor energie. Wil jij ook leven zonder gas? Je hebt volop keuze: het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel. Op dit moment ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een volledig elektrisch systeem mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Noord-Holland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs uit Ursem.