CV-ketel vervangen Valkenburg Verlaag jou gasverbruik en verlaag je energienota met €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Valkenburg? Grofweg heb je in juli 2020 2 opties: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Het is een dilemma waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf januari 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat is nu een handige keuze? Hieraan ten grondslag liggen velerlei overwegingen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat kun je zeggen over de isolatie? Advies: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Valkenburg wat betreft bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op cvketel-warmtepomp.nl analyseer je een aantal praktische alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Echter ook elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen inzake ons toekomstig energieverbruik. Middels de vergelijker bekijk je alle praktische details. Wat kan ik aanleggen in plaats van een gasgestookte ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Selecteer een van de onderstaande vragen.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Valkenburg.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Valkenburg?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Valkenburg [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat is nu handig? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. De gasketel vervangen door warmtepomp in Valkenburg is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is milieuvriendelijk, aantrekkelijk geprijsd en je hebt jouw investering snel terug. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor de volgende instructies (en lees verder over TechniQ-Energy).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die rijmt met de woning en budget.
 3. Vraag prijzen op en ga in zee met een ervaren warmtepomp installateur in Valkenburg. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Toets of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel vloer en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Valkenburg

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Echter, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een CV-ketel van leveranciers als Buderus en ook Remeha. Wat is aan te raden voor mijn huis? Hier analyseer jij per systeem meer details. Wat houdt het in, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en converteert dit naar warmte die je kunt gebruiken voor het verwarmen van water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Versterkt energielabel huis
 • Hoge subsidies
 • Niet goedkoop
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Valkenburg: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De uitgaven worden geschat op zo’n €4400 inclusief aanleggen.

 • Milieubewust water opwarmen
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoge investering
 • Aanzicht woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op houtkorrels, pellets genaamd. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op snippers- en/of houtblokken.

 • Gemakkelijke installatie
 • Makkelijke bediening
 • Voorraad pellets
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra warmte op een specifieke plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een innovatief systeem en samen met zonnecellen te combineren.

 • Flexibel
 • Lage installatiekosten
 • Geen subsidieregeling
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Vanaf 2030 een verplichting. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Geen buitenunit
 • Stroomvreter
 • Weinig innovatief

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen gevuld met warm water. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Geen kans op gaslek
 • Eén leverancier per regio
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Valkenburg? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze vakmannen hebben een schema gebouwd om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger vergeleken met de traditionele ketel. Maar let op: de aanschaftarieven liggen hoog (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Limburg) ligt tussen de €3000 en €5550.

Artikelprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Gebaseerd op het type (Bodem/water, Hybride, Lucht/lucht, Water/water, Lucht/water) liggen de prijzen tussen de €2600 en €20000. Lees nu verder over CV-Ketel in Nijeholtpade vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarna heb je te maken met installatiekosten. De plaatsingskosten liggen vaak tussen de €1500 en €3600. Ga je voor een Bodemwarmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het installeren van een standaard ventilatiewarmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomkosten

De traditionele gasketel werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat betekent dit concreet? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De uiteindelijke energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

ISDE regeling

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Om die reden is er een gulle ISDE subsidieregeling. In de actuele apparatenlijst bekijk je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Valkenburg. Dit fluctueert momenteel tussen de €2000 tot €3700. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Daikin EDLQ016(**)6W1 kun je aanspraak maken op €2150 en m.b.t. de Vaillant flexoTHERM VWF 117/4 (0010016679) krijg je €3100. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Valkenburg.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten op een rij gezet? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een eenvoudig systeem (hybride warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer minder dan 10 jaar, bij een aardwarmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Valkenburg?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV. Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is straks niet toegestaan. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Nu ook online: warmtepomp Evertsoord.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Met behulp van onze website vind je een alternatieve cv ketel zonder gas in Valkenburg. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. De gasrekening gaat naar 0. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je betaalt veel minder voor energie. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, zonneboilers. De komende periode heb je de beschikking over een leuke subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrische installatie gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Limburg.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in de regio Valkenburg.