CV-ketel vervangen Veeningen Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar jaarlijks €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Veeningen? We onderscheiden in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Dit is een “issue” waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf begin 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat moet je dan kiezen? Die keuze hangt af van meerdere randvoorwaarden: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel wil je uitgeven, wat zijn de eigenschappen van je huis, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Cruciaal: check ook het beleid van de gemeente De Wolden t.a.v. plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hier detecteer je de belangrijkste veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Echter ook het warmenet, biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen wat betreft de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Op cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je alle praktische details. Wat kan ik nemen naast een gasgestookte ketel, wat is de prijs, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Druk op een item uit onze FAQ.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Veeningen.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Veeningen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Veeningen [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat kun je het beste doen? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een serieuze tweestrijd. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Veeningen is de meest populaire oplossing. Het is een groene energiebron, betaalbaar en je hebt jouw investering snel terug. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze vakmannen bedachten daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Weider).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die aansluit bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag prijzen op en kies een aangesloten warmtepomp installateur in Veeningen. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

Soms ook nodig: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Veeningen

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Desalniettemin, er zijn nog meer alternatieven voor een CV-ketel van onder andere Ferroli + Saunier Duval. Wat is aan te raden voor mijn huis? Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk jij per systeem praktische info. Wat is het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en converteert dit naar toepasbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet voordelig
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het genereren van heet water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Veeningen: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €3700 met installeren.

 • Tot 60% minder energie
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Geen zelfstandig systeem
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken samengeperste korrels van hout. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook snippers- en/of houtblokken.

 • Zeer sfeervol
 • Automatische ontsteking
 • Onderhoudscontract
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een innovatief systeem en goed te combineren met zonnecellen.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Eenvoudig te installeren
 • Geen subsidies mogelijk
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Geen extra units nodig
 • Stroomvreter
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Het voorziet in heet water in de woningen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Geen keuzevrijheid
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Veeningen? Let dan op de verschillende kosten. Onze adviseurs hebben hieronder een opsomming geplaatst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijker in vergelijking met de gas-ketel. Van belang: de prijs van het apparaat is hoog (+ dure aanlegkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Drenthe) varieert tussen de €2200 - €4950.

Productprijs

De kosten van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Afhankelijk van het product (Lucht/lucht, Hybride, Bodem/water, Lucht/water, Ventilatielucht) schommelen de prijzen tussen de €3200 en €16000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Nijmegen vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarnaast zijn er de kosten van de installateur. Deze aanlegkosten fluctueren doorgaans tussen de €1600 en €3800. Wil jij beslist een Bodem/water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het installeren van een normale hybride warmtepomp is veel betaalbaarder.

Energieverbruik

Een gasgestookte ketel draait op gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat dit betekent? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De “korting” op de energierekening ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het gevolg is een gulle Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst ontdek jij de actuele subsidievergoeding in Veeningen. Deze liggen op het moment tussen de €1150 en €2700. Een rekenvoorbeeld: voor de Daikin ERGA08DV* icm EHV(H)(X)(Z)08S23D**** ontvang je €2100 en voor de Vaillant geoTHERM VWS 36/4 230 V (0010013075) ligt dat op €2800. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente De Wolden.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten uitgezocht? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Wanneer je kiest voor een basis model (hybride warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer minder dan 10 jaar, bij een water-water warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Veeningen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: goedkoop, eenvoudig te installeren, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het heikele punt is dat je niet volledig van het gas los bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Ferwert.


Een gasvrije woning

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Aan de hand van deze pagina bekijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Veeningen. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Eindelijk 0 op de gasmeter. Beschik je over een goede isolatie? En gebruik je zonnepanelen? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Wil jij een huis zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet, biomassaketel. De komende periode geldt er een mooie subsidieregeling. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Drenthe.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de regio Veeningen.