CV-ketel vervangen Veulen Stop met gasverbruiken en realiseer een besparing tot wel €450


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Veulen? Grofweg heb je in juli 2020 2 opties: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of juist kiezen voor een groenere optie. Een geval waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Goed om te weten: vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Echter na 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat is dan wijsheid? Dat heeft te maken met verschillende randvoorwaarden: hoe duurzaam moet het zijn, hoeveel wil je uitgeven, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat kun je zeggen over de isolatie? Advies: check ook het beleid van de gemeente Venray aangaande warmtenetten en/of stadsverwarming. Hieronder signaleer je de meeste populaire alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Evenwel: pelletkachels, het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketel worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken ten opzichte van onze energieconsumptie in de toekomst. Via cvketel-warmtepomp.nl lees je meerdere toekomstbestendige opties. Welke installaties bestaan er naast een HR-ketel, wat zijn de kosten, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Veulen.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Veulen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Veulen [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is nu handig? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Veulen is de meest populaire oplossing. Goed voor het milieu, betaalbaar en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het 7 stappen model ( of bekijk Jifon).

Advies warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke warmtepomp installaties te installeren zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die spoort met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en selecteer een erkende warmtepomp installateur in Veulen. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Check of alle werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is onze woning geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Veulen

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Alleen, er zijn nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijv. Bosch of Intergas. Wat is aan te raden voor mijn situatie? Op deze pagina analyseer jij per product bruikbare informatie. Wat houdt het in, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en vormt dit om naar bruikbare energie voor het verwarmen van water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Constante temperatuur
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Dure prijzen
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Veulen: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €4000 (plaatsing inbegrepen).

 • Lange levensduur
 • Hoge subsidies
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van unieke pelletkorrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met normaal hout en houtsnippers.

 • Gezellige uitstraling
 • Automatisch geregeld
 • Intensief onderhoud nodig
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra warmte op een specifieke plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een milieuvriendelijke optie en samen met zonnecellen te combineren.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Onderhoudsvrij
 • Helaas geen subsidie
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.De gasaansluiting kan de deur uit. Een interessante investering dus. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Opties voor subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet waardoor warm water stroomt. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Veulen? Let dan op de verschillende kosten. Onze installateurs hebben hieronder een opsomming geplaatst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is lucratiever in vergelijking met de HR-ketel. Opmerking: de aanschaftarieven liggen hoog (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Limburg) varieert tussen de €1700 en €4500.

Artikelprijs

De productprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Afhankelijk van het product (Ventilatielucht, Hybride, Bodem/water, Lucht/lucht, Lucht/water) betaal je een bedrag tussen de €3800 en €16500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Noordwijkerhout vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Verder krijg te doen met installatiekosten. De installatieprijzen komen regelmatig uit tussen de €1100 – €3400. Kies je voor eenBodemwarmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het installeren van een eenvoudige hybride warmtepomp is veel betaalbaarder.

Energieverbruik

Een gasgestookte ketel werkt met aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat betekent dit concreet? De gasmeter gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De “korting” op de energierekening ligt rond de 30% – 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

ISDE regeling

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Profiteer snel van deze historische subsidie (ISDE). Op de apparatenlijst tref je de actuele subsidievergoeding in Veulen. Deze liggen op het moment tussen de €1350 tot €4000. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Daikin ERLQ006(**)V3 + EHVH08S26(**)9W krijg je €1800 en in in het geval van de Viessmann Vitocal 300-G BW/BWS 301.B08 bedraagt dit €2800. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Venray.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen geanalyseerd? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie ligt rond de 5 tot 9 jaar, bij een grond-warmtepomp moet je denken aan 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Veulen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: goedkoop, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming. Het heikele punt is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Galder.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Aan de hand van onze website vergelijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Veulen. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je verbruikt geen duur gas. Beschik je over een goede isolatie? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je betaalt veel minder voor energie. Wil jij ook leven zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachels. De komende periode krijg je ook nog eens veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric apparaat is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Limburg.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs uit Veulen.