CV-ketel vervangen Voorst Ga voor een milieubewuste optie en verlaag je energienota met €430


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Voorst? We onderscheiden in augustus 2020 2 alternatieven: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een kwestie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Met ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. En vanaf 2030 gaat het gas er helemaal af. Op basis waarvan moet je kiezen? Hieraan ten grondslag liggen velerlei invalshoeken: hoe “groen” wil je zijn, wat is je maximum budget, heb je een nieuw of juist ouder huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Niet vergeten: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Voorst aangaande bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder signaleer je meerdere bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Ook het warmenet, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken inzake de energieconsumptie over een jaar of 15. Aan de hand van onze website check je meerdere toekomstbestendige opties. Welke installaties bestaan er naast een traditionele ketel, wat is de prijs, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Klik op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Voorst.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Voorst?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Voorst [Update augustus 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan heb jij veel te kiezen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Voorst gebeurt steeds meer. Het draagt bij aan een schoner milieu, betaalbaar en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk ELCO warmtepomp).

Advies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en kies een geoefende warmtepomp installateur in Voorst. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Ga na of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is mijn woning geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

Optioneel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Voorst

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Alleen, er zijn nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijvoorbeeld Ferroli + Viessmann. Wat past bij mijn mijn woning? Op cvketel-warmtepomp.nl vind jij per product praktische info. Wat is het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en vormt dit om naar bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Energiebesparing
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge investering
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Voorst: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De kosten liggen rond €3300 inclusief montage.

 • Eenvoudig te integreren
 • Combineren met vloerverwarming
 • Geen saldering
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van korrels van geperst snoeihout. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtblokken en snippers.

 • Programmeerbaar
 • Makkelijk in gebruik
 • Intensief onderhoud nodig
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een innovatief systeem en met zonnepanelen een goede combi.

 • Lucht droogt niet uit
 • Geen dwarrelende stof
 • Geen subsidies mogelijk
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dit is aantrekkelijker. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Gebruik veel energie
 • Geen subsidies

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond gevuld met warm water. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Veiliger dan aardgas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Voorst? Let dan op de ingewikkelde kosten. Onze specialisten zijn aan de slag gegaan met een lijst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is lucratiever wanneer je het afzet tegen de Gasgestookte ketel. Van belang: de winkelprijzen liggen hoger (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Gelderland) schommelt tussen de €1350 en €5550.

Aanschafprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op het type (Lucht/lucht, Bodem/water, Lucht/water, Water/water, Ventilatielucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3900 en €15500. Zoek ook naar CV-Ketel in Oldeholtwolde vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daarna moet je de installatiekosten niet vergeten. De plaatsingskosten liggen vaak tussen de €2000 – €4600. Neig jij naar een bodem-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het installeren van een normale ventilatiewarmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomkosten

Een normale CV gebruikt aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat zijn dan de consequenties? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de stroomrekening zal toenemen. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De netto-energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Profiteer snel van deze historische ISDE subsidieregeling. Op de speciale apparatenlijst ontdek jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Voorst. Dit ligt vaak ergens tussen de €1400 – €3700. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Daikin ERLQ011(**)W1 + EHVX16S18(**)3V kun je aanspraak maken op €2400 en m.b.t. de Waterkotte Basic Line Ai1 Geo 5008.5 (G/W) krijg je €2800. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Voorst.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten geanalyseerd? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 6 tot 10 jaar, 0moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Voorst?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, gemakkelijk te plaatsen, en werkt samen met je huidige CV. Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is straks niet bestendig. In 2050 is in principe elke woning gasvrij. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Genderen.


Een gasvrije woning

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op basis van cvketel-warmtepomp.nl lees je over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Voorst. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je betaalt niet voor duur gas. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel. De komende jaren heb je de beschikking over een leuke subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Gelderland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in de buurt van Voorst.