CV-ketel vervangen Waarde Maak een keuze voor groene energie en realiseer een besparing tot wel €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Waarde? Dan heb je in augustus 2020 eigenlijk 2 keuzes: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Dit is een “issue” waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. En vanaf 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Wat is dan wijsheid? De basis hiervan bestaat uit velerlei aspecten: wat is de gewenste duurzaamheid, welk bedrag wil jij spenderen, in wat voor huis woon je, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Niet vergeten: check ook het beleid van de gemeente Reimerswaal wat betreft bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website ontdek je de meeste erkende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Ook het warmenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken inzake ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Middels deze website ontdek je alle praktische details. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat zijn de kosten, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een van de onderstaande vragen.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Waarde.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Waarde?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Waarde [Update augustus 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan heb jij veel te kiezen. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Waarde is een absolute aanrader. Goed voor het milieu, betaalbaar en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook InterClima-MTA warmtepomp).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp installaties geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Neem de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en neem een erkende warmtepomp installateur in Waarde. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Check of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.

Soms ook nodig: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Waarde

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Goed om te weten, er zijn nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van onder andere Agpo cv Ketels of Mark. Wat is geschikt voor mijn huis? Op deze website analyseer jij per installatie een korte uitleg. Wat houdt het in, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en verandert dit in warmte die je kunt gebruiken voor de centrale verwarming en heet water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Relatief weinig onderhoud
 • Gemeentelijke subsidie
 • Prijs is hoog
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Waarde: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs schommelt rond de €3600 met installeren.

 • Besparing van 30% tot 50%
 • Overheidssubsidies
 • Hoge investering
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken kleine korrels van houtafval (pellets). Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. De Biomassaketels werken ook op houtblokken en snippers.

 • Besparing tot 50%
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Onderhoudscontract
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer warmte op lokaal niveau. Het is minder relevant als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een duurzame keuze en met zonnepanelen een goede combi.

 • Eigen design mogelijk
 • Koppelen met domotica
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dat is veiliger. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Eenvoudige techniek
 • Energieverbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond waardoor warm water stroomt. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Collectieve oplossing
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Geen keuze in aanbieder
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Waarde? Dan moet je rekening houden met diverse kosten. Onze adviseurs hebben een schema gebouwd met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is beter wanneer je het afzet tegen de Gasgestookte ketel. Belangrijk: de aanschafprijs is hoog (incl. installatiekosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Zeeland) fluctueert tussen de €2850 tot €5950.

Winkelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Afhankelijk van het type (Bodem/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht, Water/water, Lucht/water) liggen de prijzen tussen de €2300 en €13000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Oosteind vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Verder krijg te doen met installatiekosten. De installatieprijzen variëren (gemiddeld) tussen de €1500 en €3700. Kies je voor eengrond-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een instap ventilatiewarmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energieverbruik

Een gasketel verbruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn dan de consequenties? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De “korting” op de energierekening bedraagt al gauw 40%. Wie wil dat nu niet?

Overheidsbijdrage

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Om die reden is er een historische subsidieregeling (ISDE). Op de speciale apparatenlijst ontdek je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Waarde. Dit ligt vaak ergens tussen de €1100 en €3600. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Daikin ERLQ016(**)W1 + EHVX16S26(**)9W kun je aanspraak maken op €2350 en m.b.t. de Waterkotte Eco Touch DS 5020.5 Ai (G/W) krijg je €3200. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Reimerswaal.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten met elkaar verrekend? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Wanneer je kiest voor een basis model (hybride warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer minder dan 10 jaar, bij een grond-warmtepomp ga je richting de 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Waarde?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, simpel aan te leggen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is straks niet afdoende. Vanaf 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Goirle.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Waarde. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Je betaalt niet voor duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energielasten dalen dan significant. Meteen van het gas af? Neem dat de volgende opties in overweging: het warmenet, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen. Momenteel is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric pomp mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Zeeland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in Waarde.