CV-ketel vervangen Waaxens Kies voor een duurzaam alternatief en verlaag je energienota met €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Waaxens? Grofweg heb je in juli 2020 2 opties: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Het is een dilemma waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Misschien weet je het al: per 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Echter na 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Op basis waarvan moet je kiezen? De basis hiervan bestaat uit diverse invalshoeken: hoeveel wil je besparen, welk budget heb je, in wat voor huis woon je, en hoe is het gesteld met de isolatie? Tip: check ook het beleid van de gemeente Dongeradeel betreffende bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier check je de meeste bekende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Evenwel: infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmenet zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken t.a.v. de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Middels cvketel-warmtepomp.nl bekijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat zijn de alternatieven van een gasgestookte ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een van de thema’s hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Waaxens.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Waaxens?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Waaxens [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan heb jij veel te kiezen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Waaxens is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is een groene energiebron, betaalbaar en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Lennox warmtepomp).

Advies warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die spoort met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en neem een competente warmtepomp installateur in Waaxens. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk altijd of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is mijn huis geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

Voor de complexe systemen: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Waaxens

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Toch, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via leveranciers als Dietrich of Rendamax. Wat is geschikt voor mijn woning? Hieronder vergelijk jij per systeem aanvullende info. Wat is de werkwijze, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en zet dit om naarbruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Gunstig energieverbruik
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Niet voordelig
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Waaxens: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. Het kostenplaatje: +/- €3800 (incl. monteren).

 • Lager verbruik fossiele brandstoffen
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken speciale korrels (pellets). Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels werken echter ook met normaal hout en houtsnippers.

 • Eenvoudig te installeren
 • Veilig en regelbaar
 • Investering rond de €2.500
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een innovatief systeem en goed te combineren met zonnecellen.

 • Besparen op de energienota
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Geen subsidieregeling
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je kunt dus echt van het gas af. Dit is aantrekkelijker. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Stroomvreter
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Collectieve oplossing
 • Geen tussenkomst van gas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Waaxens? Check dan altijd goed de ingewikkelde kosten. Onze deskundigen hebben een schema gebouwd van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker vergeleken met de Gasgestookte ketel. Van belang: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Friesland) is op dit moment tussen de €2150 en €4850.

Kostprijs

De prijs van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het product (Lucht/lucht, Water/water, Ventilatielucht, Hybride, Lucht/water) betaal je tussen de € 1600 en €19500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Oosterhesselen vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Ten tweede heb je te maken met installatiekosten. Deze aanlegkosten komen regelmatig uit tussen de €1200 en €4600. Wil jij beslist een Bodemwarmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een instap ventilatiewarmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Verbruikskosten

Een gasgestookte ketel werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat houdt dat in? Het verbruik van gas daalt, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De energiebesparing onderaan de streep varieert tussen 35% en 50%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Om die reden is er een vorstelijke ISDE-subsidie. Op de speciale apparatenlijst detecteer je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Waaxens. De bedragen liggen tussen de €1750 tot €3600. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Daikin EVLQ05(**)V3 + EHYHB05(**)V3 +NHYKOMB33(**) kun je aanspraak maken op €1700 en m.b.t. de Waterkotte Eco Touch DS 5023.5 Ai RC (G/W) krijg je €3400. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Dongeradeel.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten op een rij gezet? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een eenvoudig systeem (ventilatielucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp ligt rond de 7 jaar, bij een bodem-warmtepomp is dit al snel 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Waaxens?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens zijn niet op de hoogte dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, geen dure installatie / vakman, werkt prima samen met huidige verwarming. Minder fraai is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. In 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Gouda.


Op weg naar een huis zonder gas

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op onze website vind je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Waaxens. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Eindelijk 0 op de gasmeter. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En heb je zonnepanelen op je dak? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. De energielasten dalen dan significant. Wil jij ook leven zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen. Op dit moment geldt er een mooie subsidieregeling. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrisch systeem hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Friesland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in de buurt van Waaxens.