CV-ketel vervangen Wanswerd Stop met gasverbruiken en realiseer een besparing tot wel €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Wanswerd? Dan heb je in augustus 2020 eigenlijk 2 alternatieven: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Het is een dilemma waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Echter na 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Op basis waarvan moet je kiezen? De basis hiervan bestaat uit meerdere zaken: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel geld wil je eraan kwijt, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en hoe is het gesteld met de isolatie? Tip: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Ferwerderadiel wat betreft aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Hieronder vergelijk je de meest gekozen bekende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Echter ook pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid betreffende de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Op basis van deze website vind je alle handige informatie. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat is de prijs, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Kies snel een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wanswerd.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Wanswerd?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wanswerd [Update augustus 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is de beste oplossing? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. De gasketel vervangen door warmtepomp in Wanswerd is een absolute aanrader. Het draagt bij aan een schoner milieu, aantrekkelijk geprijsd en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Hiseer warmtepomp).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die rijmt met de woning en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en ga in zee met een ervaren warmtepomp installateur in Wanswerd. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Controleer of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is ons huis geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Voor de complexe systemen: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Wanswerd

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Maar naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via onder andere Daalderop + Mark. Wat sluit aan bij mijn situatie? Op deze website vergelijk jij per installatie bruikbare informatie. Wat is de werkwijze, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en converteert dit naar bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Energiebesparing
 • Overheidssubsidies
 • Niet goedkoop
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Wanswerd: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs schommelt rond de €3700 met monteren.

 • Lage energienota
 • Huis wordt meer waard
 • Geen complete vervanger
 • Kan niet bij elke woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels werken echter ook met andere houtproducten (snippers).

 • Geen schoorsteen nodig
 • Autonoom systeem
 • Intensief onderhoud nodig
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer warmte op lokaal niveau. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een innovatief systeem en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Energiezuinig
 • Gemakkelijk te installeren
 • Geen subsidieregeling
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dat is veiliger. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Een hoog verbruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Veiliger dan aardgas
 • Slechts één aanbieder
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Wanswerd? Dan moet je rekening houden met ingewikkelde kosten. Onze specialisten hebben een overzicht gemaakt om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen de Gasgestookte ketel. Cruciaal: de aanschafprijs is hoog (incl. installatiekosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Friesland) is op dit moment tussen de €1100 en €5950.

Winkelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Op basis van de gekozen installatie (Hybride, Water/water, Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht) betaal je een bedrag tussen de €4000 en €13500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Oost West en Middelbeers vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarna krijg te doen met installatiekosten. De kosten van installatie komen regelmatig uit tussen de €1900 en €4200. Ga je voor een aardwarmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het plaatsen van een standaard ventilatielucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energiekosten

Een normale CV verbruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn dan de consequenties? Jouw gasrekening gaat naar beneden, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De energiebesparing onderaan de streep ligt tussen de 25% en 45%. Wie wil dat nu niet?

Tegemoetkoming van het rijk

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het gevolg is een zeer aantrekkelijke subsidieregeling (ISDE). Op de apparatenlijst vind jij de huidige vergoeding in Wanswerd. Dit fluctueert momenteel tussen de €1850 – €3600. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Daikin ERLQ016(**)W1 + EHSHB16P50(**) kun je aanspraak maken op €2600 en m.b.t. de Waterkotte Eco Touch DS 5014.5 Ai NC (G/W) krijg je €2800. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Ferwerderadiel.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een instapmodel (lucht-lucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp wordt geschat op minder dan 10 jaar, bij een water-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Wanswerd?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage aanschafprijs, geen dure installatie / vakman, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Nu ook online: warmtepomp Goedereede.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op deze pagina check je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Wanswerd. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Eindelijk 0 op de gasmeter. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energielasten dalen dan significant. Wil jij ook leven zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel. De komende periode heb je de beschikking over een leuke subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric systeem is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Friesland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in de buurt van Wanswerd.