CV-ketel vervangen Wapserveen Kies een milieuvriendelijke optie en verlaag je energienota met €390


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Wapserveen? In feite heb je in juli 2020 2 opties: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een probleem waar veel Nederlanders mee worstelen. Vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Op basis waarvan moet je kiezen? Dat hangt af van velerlei aspecten: hoe “groen” wil je zijn, wat is je maximum budget, wat voor type woning heb je, en hoe is het gesteld met de isolatie? Belangrijk: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Westerveld m.b.t. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Via deze website check je verschillende bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Anderzijds: het warmenet, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen met het oog op ons toekomstig energieverbruik. Aan de hand van onze website vergelijk je alle praktische details. Welke alternatieven zijn er voor een traditionele ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Druk op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wapserveen.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Wapserveen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wapserveen [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan sta je voor een kruispunt. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Wapserveen is de meest populaire oplossing. Het draagt bij aan een schoner milieu, gunstig qua prijs en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze vakmannen bedachten daarvoor het stappenplan hieronder (of check Panasonic warmtepomp).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die aansluit bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag offertes op en neem een aangesloten warmtepomp installateur in Wapserveen. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Loop na of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Optioneel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Wapserveen

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Echter, er zijn nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van onder andere Agpo cv Ketels of RLM. Welke past nu bij mijn mijn woning? Op de site analyseer jij per installatie een korte uitleg. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en transformeert dit naar warmte die je kunt gebruiken voor het verwarmen van water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Versterkt energielabel huis
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoog geprijsd
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van je woning. Dit werkt samen met de CV-ketel in Wapserveen: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De uitgaven worden geschat op zo’n €4500 (plaatsing inbegrepen).

 • Ook in de winter prima rendement
 • Subsidies tot €2.500
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Niet elk huis is geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels werken echter ook met normaal hout en houtsnippers.

 • Geen schoorsteen nodig
 • Eenvoudig in te stellen
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is minder relevant als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een innovatief systeem en goed te combineren met zonnecellen.

 • Gunstig energieverbruik
 • Geen dwarrelende stof
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Een interessante investering dus. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en bij voorkeur met zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gasverbruik naar 0
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Erg duur in gebruik
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Het voorziet in heet water in de woningen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Constante temperatuur
 • Geen keuzevrijheid
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Wapserveen? Dan moet je rekening houden met meerdere type kosten. Onze specialisten zijn aan de slag gegaan met een lijst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever vergeleken met de HR-ketel. Kanttekening: de aanschafprijs is hoog (+ dure aanlegkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Drenthe) fluctueert tussen de €2100 - €5650.

Productprijs

De kostprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op de soorten systemen (Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Hybride, Water/water) betaal je tussen de € 1700 en €18500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Oostrum vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Vervolgens zijn er de kosten van de installateur. De plaatsingskosten liggen vaak tussen de €1500 en €4100. Wil jij beslist een bodem-warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een basic ventilatielucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Stroomkosten

Een normale CV verbruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat dit betekent? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de nota voor stroom stijgt. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De besparing op je energienota ligt rond de 30% – 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidie

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Daarom is er een gulle subsidie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst tref je de actuele subsidievergoeding in Wapserveen. Dit fluctueert momenteel tussen de €1850 en €2500. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Daikin EWYQ-021BAWP kun je aanspraak maken op €3250 en m.b.t. de Weider SW300eso krijg je €4000. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Westerveld.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen bekeken? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij goedkopere systemen ((MV) lucht-warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij dure systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp zit op de 5 tot 9 jaar, bij een grond-water warmtepomp is dit al snel een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Wapserveen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Nederlanders vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: aantrekkelijk geprijsd, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Minder fraai is dat je niet van het gas af bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Lees nu verder over warmtepomp Grijpskerk.


Een gasvrije woning

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Op deze pagina vind jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Wapserveen. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. De gaskosten gaan verdwijnen. Beschik je over een goede isolatie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Meteen van het gas af? Je hebt volop keuze: elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels. As we speak geldt er een mooie subsidieregeling. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een volledig elektrisch systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Drenthe.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in en rondom Wapserveen.