CV-ketel vervangen Warffum Ga voor een milieubewuste optie en bespaar tot wel €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Warffum? In feite heb je in juli 2020 2 alternatieven: “weer” een ouderwetse gasketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een geval waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf januari 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat is nu een handige keuze? De basis hiervan bestaat uit allerlei zaken: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat mag het kosten, wat voor type woning heb je, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Advies: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Eemsmond omtrent warmtenetten en/of stadsverwarming. Via deze website detecteer je verschillende erkende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Echter ook zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel, het warmenet, elektrische cv-ketels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens ten opzichte van de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Op onze website check je alle praktische details. Welke alternatieven zijn er voor een HR-ketel, wat kost het, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Druk op een item uit onze FAQ.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Warffum.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Warffum?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Warffum [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat kun je het beste doen? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. De gasketel vervangen door warmtepomp in Warffum is een absolute aanrader. Het draagt bij aan een schoner milieu, voordelig en je hebt jouw investering snel terug. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het stappenplan hieronder (of check Pico Energy warmtepomp).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke soorten warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die matcht bij de woning en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en selecteer een geoefende warmtepomp installateur in Warffum. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is onze woning geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.

Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Warffum

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Maar er zijn nog tal van alternatieven voor een Hr-ketel van bijvoorbeeld Dru of natuurlijk Viessmann. Wat sluit aan bij mijn situatie? Op deze website analyseer jij per mogelijkheid aanvullende info. Hoe werkt het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en converteert dit naar direct inzetbare energie voor verwarming en warm water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Gunstig energieverbruik
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Niet goedkoop
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Goed te combineren met de CV-ketel in Warffum: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De kosten liggen rond €4700 (plaatsing inbegrepen).

 • Eenvoudig te integreren
 • Waardestijging van woning
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Niet elk huis is geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als andere houtproducten (snippers).

 • Programmeerbaar
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Investering rond de €2.500
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra warmte op een specifieke plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een ‘groen’ alternatief in combinatie met zonnepanelen.

 • Besparen op de energienota
 • Lange levensduur
 • Geen subsidieregeling
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Geen buitenunit
 • Stroomgebruik
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Collectieve oplossing
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Eén leverancier per regio
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Warffum? Dan krijg je te maken met verschillende kosten. Onze experts hebben hieronder een opsomming geplaatst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker vergeleken met de traditionele ketel. Belangrijk: de aanschaftarieven liggen hoog (en de aansluitkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Groningen) varieert tussen de €2400 tot €5000.

Artikelprijs

De productprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het type (Bodem/water, Lucht/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Water/water) schommelen de prijzen tussen de €2500 en €22000. Vind alles uit over CV-Ketel in Oostwold vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Verder komen er installatiekosten bij kijken. De kosten van installatie schommelen gemiddeld tussen de €1100 tot €3000. Ga je voor een aardwarmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale ventilatielucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomkosten

Een gasgestookte ketel werkt met aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn dan de consequenties? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De besparing op je energienota bedraagt al gauw 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Om die reden is er een zeer aantrekkelijke ISDE subsidieregeling. Via de uitgegeven apparatenlijst signaleer je per installatie de geldende subsidie in Warffum. Dit fluctueert momenteel tussen de €1450 – €2000. Een rekenvoorbeeld: voor de Daikin EWYQ-025BAWP ontvang je €3600 en voor de Weider SW90eso ligt dat op €2800. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Eemsmond.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten uitgezocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp is om en nabij de 7 jaar, bij een grondwater-warmtepomp is dit al snel een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Warffum?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters realiseren zich te weinig dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV. Let op: houd er rekening mee dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is eigenlijk niet toegestaan. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Groede.


Een gasvrije woning

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op basis van de info op deze pagina tref jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Warffum. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. De gaskosten gaan verdwijnen. Beschik je over een goede isolatie? En gebruik je zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? De keuze is reuze: het warmenet, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel. As we speak is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Groningen.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de buurt van Warffum.