CV-ketel vervangen Well Stap over op groenere stroom en bezuinig tot €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Well? In feite heb je in juli 2020 2 alternatieven: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of juist een meer duurzame oplossing. Een kwestie waar veel Nederlanders mee worstelen. Goed om te weten: vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf januari 2030 moeten we volledig van het gas af. Waar doe je dan goed aan? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene componenten: hoe “groen” wil je zijn, welk bedrag wil jij spenderen, heb je een nieuw of juist ouder huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Tip: check ook het beleid van de gemeente Maasdriel t.a.v. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website analyseer je de meeste veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Ook het warmenet, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen t.a.v. ons toekomstig energieverbruik. Met behulp van deze pagina lees je meerdere toekomstbestendige opties. Welke installaties bestaan er naast een gas-ketel, wat zijn de kosten, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Druk op een van de onderwerpen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Well.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Well?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Well [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat is de beste oplossing? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Well ligt het meest voor de hand. Goed voor het milieu, gunstig qua prijs en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het stappenplan hieronder (of check Vaillant warmtepomp).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die strookt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk de prijzen en neem een vakbekwame warmtepomp installateur in Well. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Onderzoek of alle werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Bij volledig elektrisch: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Well

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Goed om te weten, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van onder andere Elco en Rendamax. Wat sluit aan bij mijn woning? Op deze website ontdek jij per soort een korte uitleg. Wat is het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en transformeert dit naar bruikbare energie voor het verwarmen van water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Versterkt energielabel huis
 • Overheidssubsidies
 • Hoge tarieven
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het genereren van heet water. Goed te combineren met de CV-ketel in Well: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. Het kostenplaatje: +/- €3100 inclusief aanleggen.

 • Uitstekend rendement
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • CV-ketel blijft nodig
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op snippers- en/of houtblokken.

 • Besparing tot 50%
 • Veilig en regelbaar
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is onhandig als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een milieuvriendelijke optie en samen met zonnecellen te combineren.

 • Voorkomt schimmel
 • Lage installatiekosten
 • Geen subsidieregeling
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dat is veiliger. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Geen subsidies

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Geen kans op gaslek
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Well? Check dan altijd goed de diverse kosten. Onze adviseurs hebben een duidelijke lijst samengesteld om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger vergeleken met de Gasgestookte ketel. Opmerking: de aanschafprijs is hoog (en de aansluitkosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Gelderland) fluctueert tussen de €2950 - €5250.

Aanschafprijs

De productprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Op basis van de gekozen installatie (Hybride, Water/water, Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/water) liggen de prijzen tussen de €2600 en €16000. Lees nu verder over CV-Ketel in Oud Annerveen vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daaropvolgend krijg te doen met installatiekosten. De plaatsingskosten liggen vaak tussen de €1700 tot €3400. Ga je voor een grondwater-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een standaard ventilatielucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomverbruik

De HR-ketel werkt op basis van gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat dit betekent? Het verbruik van gas daalt, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De uiteindelijke energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Tegemoetkoming van het rijk

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een gulle ISDE subsidieregeling. Op deze handige apparatenlijst check jij de actuele subsidievergoeding in Well. Deze liggen op het moment tussen de €1700 en €2800. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Dimplex DHW300D krijg je €1250 en in in het geval van de Wolf BWS-1-12 bedraagt dit €3000. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Maasdriel.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten met elkaar verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een eenvoudig systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie is om en nabij de 6 tot 10 jaar, bij een aardwarmtepomp moet je denken aan 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Well?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een gasketel laten aansluiten? De meeste mensen hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, eenvoudig te installeren, en werkt samen met je huidige CV. Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. Vanaf 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Haarlo.


Gasvrij wonen steeds populairder

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Via de info op deze pagina vind jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Well. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Eindelijk 0 op de gasmeter. Beschik je over een goede isolatie? En heb je zonnepanelen op je dak? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Wil jij ook leven zonder gas? Je hebt volop keuze: biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmenet. Op dit moment is hiervoor veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een volledig elektrisch systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Gelderland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs uit Well.