CV-ketel vervangen Wergea Maak een keuze voor groene energie en verlaag je energienota met €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Wergea? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 mogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een kwestie waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Met ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Echter na 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat is nu een handige keuze? De basis hiervan bestaat uit verscheidene onderdelen: hoeveel wil je besparen, wat is je maximum budget, in wat voor huis woon je, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Belangrijk: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Leeuwarden m.b.t. aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl signaleer je de meeste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Evenwel: biomassaketel, het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen ten aanzien van de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Op basis van deze website bekijk je alle praktische details. Wat zijn de alternatieven van een gas-ketel, wat is de prijs, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer direct een van de onderwerpen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wergea.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Wergea?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wergea [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is nu handig? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een enorm dilemma. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Wergea ligt het meest voor de hand. Het is duurzaam, aantrekkelijk geprijsd en het rendement is uitstekend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Weishaupt-Monarch warmtepomp).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en kies een competente warmtepomp installateur in Wergea. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Onderzoek of het systeem werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is ons huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Wergea

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Maar er bestaan nog meer alternatieven voor een CV-ketel van bijv. Ferroli en Junkers. Welke past nu bij mijn mijn situatie? Op deze pagina detecteer jij per alternatief bruikbare informatie. Wat houdt het in, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en vormt dit om naar direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet goedkoop
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Wergea: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs schommelt rond de €4300 met monteren.

 • Geen CO2 uitstoot tijdens gebruik
 • Waardestijging van woning
 • Hoge investering
 • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op korrels uit zaagsel en snippers. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook snippers- en/of houtblokken.

 • Eenvoudig te installeren
 • Automatische ontsteking
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief en met zonnepanelen een goede combi.

 • Gunstig energieverbruik
 • Koppelen met domotica
 • Geen subsidieregeling
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je kunt dus echt van het gas af. Dat is veiliger. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gasverbruik naar 0
 • Geen extra units nodig
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Geen subsidies

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • 100% groene warmte
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Eén leverancier per regio
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Wergea? Houdt dan goed overzicht over de verschillende kosten. Onze adviseurs hebben hieronder een opsomming geplaatst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker vergeleken met de traditionele ketel. Niet vergeten: de winkelprijzen liggen hoger (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Friesland) varieert tussen de €1800 tot €4450.

Productprijs

De productprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/lucht, Hybride, Ventilatielucht, Water/water, Bodem/water) betaal je tussen de € 3800 en €19500. Vind alles uit over CV-Ketel in Oud-Beijerland vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Vervolgens moet je de installatiekosten niet vergeten. Deze aanlegkosten variëren (gemiddeld) tussen de €1800 en €4700. Kies je voor eenBodem/water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een normale ventilatiewarmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomverbruik

Een normale CV werkt met aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Waar resulteert dat in? De gasmeter gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De netto-energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Overheidsbijdrage

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Profiteer snel van deze historische ISDE-subsidie. Op deze handige apparatenlijst tref je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Wergea. Vergoedingen schommelen tussen de €1800 en €2600. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Dimplex LAK 14ITR krijg je €2600 en in in het geval van de Aermec WRL-H 031 230Volt bedraagt dit €3000. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Leeuwarden.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen met elkaar verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een instapmodel (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp wordt geschat op minder dan 10 jaar, bij een aardwarmtepomp moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Wergea?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? Het gros van de huizenbezitters hebben niet de kennis dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: aantrekkelijk geprijsd, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming. Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet afdoende. Vanaf 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Hagestein.


Gasvrij wonen steeds populairder

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op cvketel-warmtepomp.nl lees je over een alternatieve CV ketel zonder gas in Wergea. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Je verbruikt geen duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Jouw woning zonder gas? Kies dan voor producten als infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers. Momenteel geldt er een mooie subsidieregeling. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Friesland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in de regio Wergea.