CV-ketel vervangen Westdorp Ga voor een milieubewuste optie en realiseer een besparing tot wel €430


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Westdorp? We onderscheiden in juli 2020 2 mogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Dit is een “issue” waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Waar doe je dan goed aan? De basis hiervan bestaat uit allerlei randvoorwaarden: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel wil je uitgeven, in wat voor huis woon je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Belangrijk: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Borger-Odoorn t.a.v. warmtenetten en/of stadsverwarming. Op deze website detecteer je de meeste erkende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Evenwel: infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet, zonneboilers zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens aangaande onze energieconsumptie in de toekomst. Middels deze pagina vergelijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik nemen naast een cv-ketel, wat is de prijs, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Druk op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Westdorp.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Westdorp?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Westdorp [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat is de beste oplossing? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Westdorp is een absolute aanrader. Het is een groene energiebron, gunstig qua prijs en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Clausius warmtepomp).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag offertes op en neem een bedreven warmtepomp installateur in Westdorp. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Trek na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

Optioneel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Westdorp

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Toch, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijvoorbeeld Baxi + Rendamax. Wat is geschikt voor mijn persoonlijke situatie? Op de site analyseer jij per optie aanvullende info. Wat is het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en zet dit om naardirect inzetbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Lage energierekening
 • Hoge subsidies
 • Prijs is hoog
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Westdorp: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De kosten liggen rond €3200 (plaatsing inbegrepen).

 • Oneindige bron
 • Hoge subsidies
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op korrels van geperst snoeihout. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook snippers- en/of houtblokken.

 • CO2-neutraal stoken
 • Makkelijke bediening
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een toekomstgericht product in combinatie met zonnepanelen.

 • Voorkomt schimmel
 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Helaas geen subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Vanaf 2030 een verplichting. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Erg duur in gebruik
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet waardoor warm water stroomt. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Slechts één aanbieder
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Westdorp? Let dan op de diverse kosten. Onze vakmannen hebben een overzicht gemaakt van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever ten opzichte van de traditionele ketel. Opmerking: de kostprijs ligt hoger (en vergeet de installatie niet). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Drenthe) fluctueert tussen de €2850 tot €5200.

Winkelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op het type (Ventilatielucht, Water/water, Lucht/water, Bodem/water, Hybride) betaal je een bedrag tussen de €4000 en €20500. Lees nu verder over CV-Ketel in Oudehaske vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Vervolgens krijg te doen met installatiekosten. De plaatsingskosten komen regelmatig uit tussen de €1500 – €4600. Ga je voor een grond-water warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een basic (MV) lucht-warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomverbruik

Een normale CV werkt op basis van gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat zijn dan de consequenties? Jouw gasrekening gaat naar beneden, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De uiteindelijke energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Heel interessant dus.

Subsidies

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Om die reden is er een vorstelijke ISDE-subsidie. Op deze handige apparatenlijst vind jij de huidige vergoeding in Westdorp. Dit ligt vaak ergens tussen de €1500 – €2500. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de ECOTEQ HQ 12 kun je aanspraak maken op €2250 en m.b.t. de Alpha Innotec WWB20+WWSB202 krijg je €2500. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Borger-Odoorn.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen met elkaar verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp zit op de 6 tot 8 jaar, bij een aardwarmtepomp moet je denken aan 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Westdorp?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Woningbezitters hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: aantrekkelijk geprijsd, in een dag aangelegd, goed te integreren in bestaande woning. Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Hantum.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Met behulp van onze website check je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Westdorp. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Het dure gas kan de deur uit. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energielasten dalen dan significant. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Overweeg dan een van deze systemen: pelletkachels, het warmenet, zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel. Tegenwoordig is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een full-electric pomp mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Drenthe.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in de buurt van Westdorp.