CV-ketel vervangen Westmaas Maak een keuze voor groene energie en realiseer een besparing tot wel €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Westmaas? We onderscheiden in juli 2020 2 opties: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist een meer duurzame oplossing. Dit is een probleem waar veel Nederlanders mee worstelen. Per ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Echter na 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat kun je op dit moment het beste doen? De basis hiervan bestaat uit velerlei aspecten: hoe duurzaam moet het zijn, wat mag het kosten, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en hoe is het gesteld met de isolatie? Tip: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Binnenmaas wat betreft aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Hieronder detecteer je de belangrijkste populaire alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Anderzijds: infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmenet worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens met betrekking tot de energieconsumptie over een jaar of 15. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl ontdek je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke installaties bestaan er naast een HR-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer een item uit onze FAQ.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Westmaas.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Westmaas?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Westmaas [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat is de beste oplossing? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Westmaas is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Goed voor het milieu, betaalbaar en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Gebruik hiervoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Alto refrigeration systeem).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke soorten warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een bekwame warmtepomp installateur in Westmaas. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

Optioneel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Westmaas

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Maar er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasketels van bijvoorbeeld Bosch en ook Mark. Welke past nu bij mijn mijn situatie? Hier check jij per mogelijkheid praktische info. Wat is het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en verandert dit in toepasbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Versterkt energielabel huis
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Niet goedkoop
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Westmaas: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs schommelt rond de €3400 met installeren.

 • Eenvoudig te integreren
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge investering
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van korrels uit zaagsel en snippers. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met normaal hout en houtsnippers.

 • Ecologisch verantwoord
 • Automatisch geregeld
 • Intensief onderhoud nodig
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra warmte op een specifieke plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een toekomstgericht product in combinatie met zonnepanelen.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Onderhoudsvrij
 • Geen subsidieregeling
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Een interessante investering dus. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Energieverbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond aangesloten op een warmtebron. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Monopolistisch systeem
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Westmaas? Check dan altijd goed de meerdere type kosten. Onze vakmannen hebben een duidelijke lijst samengesteld van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker tegenover de gas-ketel. Belangrijk: de kostprijs ligt hoger (en de aansluitkosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) fluctueert tussen de €1700 en €5550.

Winkelprijs

De productprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op de soorten systemen (Bodem/water, Lucht/lucht, Water/water, Ventilatielucht, Lucht/water) betaal je tussen de € 3000 en €16000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Ouwerkerk vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daaropvolgend krijg te doen met installatiekosten. De installatieprijzen fluctueren doorgaans tussen de €1900 – €3100. Heb jij voorkeur voor een grond-water warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een instap hybride warmtepomp is veel betaalbaarder.

Verbruikskosten

Een gasgestookte ketel gebruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat zijn de gevolgen? Het verbruik van gas daalt, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De besparing op je energienota bedraagt al gauw 40%. Heel interessant dus.

Subsidie

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het gevolg is een royale ISDE-subsidie. Via de uitgegeven apparatenlijst check jij per installatie de geldende subsidie in Westmaas. De bedragen liggen tussen de €1800 tot €3300. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de ELCO Aerotop T26 EXT kun je aanspraak maken op €3800 en m.b.t. de Carrier 61WG025 krijg je €5000. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Binnenmaas.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen op een rij gezet? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een instapmodel (ventilatielucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie is om en nabij de 7 jaar, bij een water-water warmtepomp ga je richting de 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Westmaas?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: goedkoop, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV. Belangrijk minpunt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet toegestaan. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Nu ook online: warmtepomp Haskerdijken.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Met behulp van de info op deze pagina vind jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Westmaas. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je betaalt niet voor duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energielasten dalen dan significant. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Overweeg dan een van deze systemen: zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet. As we speak krijg je ook nog eens veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een volledig elektrisch systeem mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in de regio Westmaas.